Till innehåll på sidan

Kom igång med Mentimeter

Vill du veta hur du kan börja använda Mentimeter? Läs vidare om hur du aktiverar och kopplar ditt Mentimeter-konto till ditt KTH-konto, samt se vilka guider som kan hjälpa dig att komma igång.

Kort videointroduktion till Mentimeter

Om du vill få en guide i att logga in på Mentimeter och en kort genomgång av att skapa frågor i Mentimeter finns denna video (på engelska)

Aktivera ditt Mentimeter-konto

Ditt Mentimeter-konto måste aktiveras och kopplas ihop med ditt KTH-konto, vilket hanteras lite olika beroende på om du redan har ett konto eller licens, eller om du inte har använt Mentimeter tidigare.

Jag har redan ett gratiskonto

  1. Logga in på Mentimeters hemsida  med din KTH-mejl och ditt lösenord.
  2. Du kommer att få ett e-postmeddelande (efter cirka 10 min) för att bekräfta ditt konto och aktivera SSO-anslutningen. Klicka på bekräftningslänken i mejlet.
  3. Du kommer att loggas in på ditt Mentimeter-konto och kan fortsätta använda Mentimeter.

Jag är en ny användare (jag har inget konto)

  1.   Logga in på Mentimeters hemsida  med din KTH-mejl och ditt lösenord.
  2. Mentimeter skapar automatiskt ett konto åt dig och ansluter dig till KTH:s “workspace”.

Jag har köpt en egen licens

Kontakta Mentimeters support genom att skicka ett mejl till support@mentimeter.com , så hjälper Mentimeter dig att ansluta till KTH:s “workspace”.

Tips och support på Mentimeters hemsida

Mentimeter har utförliga hjälpsidor på sin webbplats. Dessa är på engelska, men om du önskar support på svenska går det bra att använda chattfunktionen då företaget har en support som är baserad i Stockholm. Om du vill ha snabb respons rekommenderar vi att använda chattfunktionen, observera att du behöver logga in med ditt KTH-konto (SSO) för att nå den.

Innehållsansvarig:Marianne Norén
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2021-09-07