Kom igång med Mentimeter
Vill du veta hur du kan börja använda Mentimeter? Läs vidare om hur du aktiverar och kopplar ditt Mentimeter-konto till ditt KTH-konto, samt se vilka guider som kan hjälpa dig att komma igång.
Aktivera ditt Mentimeter-konto
Ditt Mentimeter-konto måste aktiveras och kopplas ihop med ditt KTH-konto, vilket hanteras lite olika beroende på om du redan har ett konto eller licens, eller om du inte har använt Mentimeter tidigare.
Jag har redan ett gratiskonto
- Logga in på Mentimeters hemsida med din KTH-mejl och ditt lösenord.
- Du kommer att få ett e-postmeddelande (efter cirka 10 min) för att bekräfta ditt konto och aktivera SSO-anslutningen. Klicka på bekräftningslänken i mejlet.
- Du kommer att loggas in på ditt Mentimeter-konto och kan fortsätta använda Mentimeter.
Jag är en ny användare (jag har inget konto)
- Logga in på Mentimeters hemsida med din KTH-mejl och ditt lösenord.
- Mentimeter skapar automatiskt ett konto åt dig och ansluter dig till KTH:s “workspace”.
Jag har köpt en egen licens
Kontakta Mentimeters support genom att skicka ett mejl till support@mentimeter.com , så hjälper Mentimeter dig att ansluta till KTH:s “workspace”.
Mentimeter kan användas både i sal och på distans
Deltagarna kan vara delaktiga i din presentation oavsett var de befinner sig, eftersom Mentimeter är webbaserat. Du behöver bara ge dem en länk att följa så kan de interagera med presentationen via en digital enhet, exempelvis deras mobiltelefon.
Om du har deltagare över Zoom rekommenderar vi att du delar din skärm och visar resultatet av omröstningen även där, inte bara på projektorn. Om du istället använder Mentimeter under en fysisk träff kan du med funktionen "mentimote" styra din presentation från din smarta telefon. Då behöver du inte stå vid datorn för att t.ex. byta presentationssida eller öppna en omröstning.
Använd webbapplikationen Mentimote för att få din telefon till en fjärrkontroll (mentimeter.com)
Mentimeter kan också användas för en Omvänt klassrum (Flipped Classroom) -situation, där studenter i förhand kan besvara frågor i sin egen takt och sedan arbetas frågorna med i klassrummet.
Ändra mellan "Presentatörens takt" och "Deltagarnas egna takt" (help.mentimeter.com) .
Tips och support på Mentimeters hemsida
Mentimeter har utförliga hjälpsidor på sin webbplats. Dessa är på engelska, men om du önskar support på svenska går det bra att använda chattfunktionen då företaget har en support som är baserad i Stockholm. Om du vill ha snabb respons rekommenderar vi att använda chattfunktionen, observera att du behöver logga in med ditt KTH-konto (SSO) för att nå den.
- Mentimeters allmänna hjälpsidor (engelska, help.mentimeter.com)
- Checklista för före och under en presentation (engelska, help.mentimeter.com)
- Skapa din första presentation (engelska, help.mentimeter.com)
- Presentationsöversikten (engelska, help.mentimeter.com)
- Dela resultatet från en presentation (engelska, help.mentimeter.com)
- Interaktiva webbinarier med Mentimeter (engelska, mentimeter.com)