Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Dela och samarbeta i Mentimeter

Funktionen “collaboration” gör det möjligt att samarbeta i och dela en Mentimeter-presentation med alla dina kollegor och studenter på KTH.

Arbeta tillsammans på samma presentation

Med efterfrågade funktionen “collaboration” kan du dela och samarbete i presentationer tillsammans med dina kollegor. Detta är användbart om ni är flera som behöver tillgång till samma presentation, flera personer kan arbeta i presentationen samtidigt och alla ändringar sparas automatiskt.

Du slipper besväret med att dela bilder och försöka kopiera och klistra in det som behövs. Flera personer kan enkelt arbeta i samma utrymme, vilket sparar tid och energi.

Redigera under presentationen

Presentationer i Mentimeter kan redigeras live, det vill säga samtidigt som de används. Det innebär att t.ex. en kollega kan redigera medan du presenterar, eller tvärtom. För att undvika överlappning och felkommunikation har Mentimeter sett till att två kollegor inte kan redigera i samma slide samtidigt, det går inte heller att öppna presentationen i presentationsläge om din kollega redan är i presentationsläget.

Dela med alla på KTH

Alla som loggar in på Mentimeter med sitt KTH-konto blir automatiskt en del av KTH:s workspace och kan därmed dela sina presentationer med alla andra i KTH:s workspace.

Notera att eftersom alla som har loggat in med sitt KTH-inlogg är med i samma workspace behöver du inte skriva in en kollegas e-postadress för att dela en presentation, det räcker med att börja skriva namnet på personen du vill dela med och sen välja dem i listan.