ForskarFredag

ForskarFredag är Sveriges mest spridda vetenskapsfestival och är en del av Researchers' night. I Stockholm arrangeras evenemanget på AlbaNova där besökare får ta del av utställning, tävlingar och föreläsningar med några av landets bästa forskare.

Tid: Fr 2020-11-27 kl 09.00 - 15.00

Plats: Vetenskapens hus, AlbaNova

Hur är det egentligen att vara forskare? Syftet med ForskarFredag är att visa barn och unga att forskare är helt vanliga människor med ovanligt spännande jobb. Besökare och forskare möts genom experiment, workshops, prova-på-aktiviteter, guidade visningar i forskningsmiljöer, shower, tävlingar, samtal, utställningar, science cafés och mycket mer. Målgruppen är den breda allmänheten med en särskild inriktning mot barn och unga.

Årets ForskarFredag har temat ”Forskning för en hållbar framtid”. Hur ska vi människor leva och forma våra samhällen på ett sätt som värnar om människor, djur, natur och jordens resurser?

Vill du läsa mer om ForskarFredag, besök deras webbplats. Notera att evenemanget har blivit flyttat från 25 september till 27 november på grund av omständigheterna runt det nya coronaviruset.

ForskarFredags webbplats

Kontakt

Marcus Angelin är projektledare för ForskarFredag i Stockholm.

Louise Gustafsson representerar KTH i projektgruppen. 

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:evenemang@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2020-05-08