Till innehåll på sidan

”Ta chansen och rösta”

Människor  i valbås.
Mellan den 4 och den 10 december pågår valen till skolornas fakultetsnämnder och fakultetsrådet. Röstningen sker elektroniskt. (Foto: Mostphotos)
Publicerad 2023-12-04

– Ta chansen och rösta! Det har stor betydelse för det KTH vi vill bygga både på kort och lång sikt.
Det säger KTH:s rektor Anders Söderholm då startskottet för val av ledamöter både till fakultetsrådet och till de nya fakultetsnämnderna på skolorna går i dag.

Vad hoppas du på för valdeltagande?

– Ju högre desto bättre för nämndernas legitimitet.

Hur tror du att den nya kollegiala strukturen kommer förändra KTH?

– Jag hoppas ju att det kommer minska avstånd, bygga samhörighet och där kollegialt inflytande och ansvar gör att kollegiets kompetens används också i att stärka hela KTH.

Hur och när kommer det att märkas?

– Sannolikt kommer vi ju märka det redan i början av året. Vi ska också landa frågan om lärartillsättningar så att de besluten också hamnar närmare institutionerna.

Vem ska du rösta på?

Mellan den 4 och 10 december kan man rösta dels på ledamöter i fakultetsrådet, dels ledamöter i den egna skolans fakultetsnämnd.

Delar i arbetsordning och delegationsordning samt riktlinje för utbildningens organisation har ändrats och lagts till för att vara i linje med den nya kollegiala strukturen. Arbetsordning beslutas av KTH:s universitetsstyrelse och delegationsordning samt riktlinjen av rektor. De finns att läsa på Publicering av styrdokument .

Text: Jill Klackenberg

Innehållsansvarig:redaktion@kth.se
Tillhör: Aktuellt
Senast ändrad: 2023-12-04