SSF utlyser 240 miljoner till Framtidens Forskningsledare 7

Publicerad 2019-01-07

Stiftelsen för strategisk forskning, SSF, utlyser nu sjunde generationens Framtidens Forskningsledare (FFL). Programmet är riktat till unga forskare som bedriver forskning på högsta internationella nivå vid svenska lärosäten. Tjugo bidragsmottagare får 12 miljoner var för självständig forskning och de förväntas kunna leda ännu större konstellationer framöver. Därför ingår ett omfattade ledarskapsprogram.

De sökande ska vara verksamma inom naturvetenskap, teknik eller medicin. Fokusområden är informations- och beräkningsvetenskap, livsvetenskap - speciellt bioteknik, och materialforskning. FFL-programmet var det första, och är fortfarande, ett ledande program för unga forskare i Sverige med syftet att ge dem en solid finansiering så att de kan bygga egna forskargrupper med internationell slagkraft. Speciellt ledarskapsdelen framstår som unik och röner stor uppskattning bland bidragstagarna.

Programmet är öppet för unga forskare, även utländska. Forskningsprojektet ska utföras vid svenskt lärosäte.

Sista ansökningsdag är kl 14.00 onsdag den 24 april 2019. Beslut om tilldelning tas i februari 2020, med tidigaste projektstart i mars 2020.

Fullständig utlysningstext finns att hämta på SSF:s hemsida: www.strategiska.se .

För mer information kontakta:

Forskningssekreterare Jan Fahleson, jan.fahleson@strategiska.se, tel 073-358 16 72

Kommunikationschef Eva Regårdh, eva.regardh@strategiska.se, tel 073-358 16 68

Innehållsansvarig:Sabina Fabrizi
Tillhör: CBH
Senast ändrad: 2019-01-07