Till innehåll på sidan

Treeserach startar virtuell konferensserie

Publicerad 2020-03-23

När fler och fler konferenser ställs in i coronapandemins spår vill Treesearch och WWSC bidra till det öppna vetenskapliga samtalet genom att starta en virtuell konferensserie.

Två gånger i veckan, på tisdagar och torsdagar, kommer doktorander och postdocs att berätta om sin forskning på Treeserach Youtubekanal .

– Vi insåg att det fanns ett behov av ett forum där man kan föra vetenskapliga diskussioner under dessa speciella tider, säger Daniel Söderberg, föreståndare för Treesearch och forskare inom WWSC.

Daniel var också den som var först ut att hålla sin presentation i tisdags. Premiären blev lyckad; strömningen hade 55 följare och diskussionen som följde visade på en engagerad livepublik. På onsdagskvällen hade presentationen 175 visningar.

Se presentationen på Youtube: Daniel Söderberg, KTH – Challenges for spinning fibres from nanocellulose

Serien kommer fortsätta under våren (tisdagar klockan 10.15 och torsdagar klockan 13.15) och flera CBH-forskare finns med bland de kommande talarna, närmast Eva Malmström 26 mars. Se hela programmet och läs abstract på: treesearch.se/treesearch-wwsc-virtual-conference-series

Innehållsansvarig:Jon Lindhe
Tillhör: CBH
Senast ändrad: 2020-03-23