Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Ann Lantz, Åke Walldius och Jan Gulliksen vann Sveriges HR-bok 2019

Från vänster: Åke Walldius, Ann Lantz, Jan Gulliksen, Bengt Sandblad och Carl Åborg
Publicerad 2019-10-09

Tidigare i veckan tog boken "Digitaliseringen och arbetsmiljön", skriven av Jan Gulliksen, Ann Lantz, Åke Walldius, Bengt Sandblad och Carl Åborg, hem priset för årets HR-bok 2019. Boken tittar bland annat på hur digitalisering påverkar vår arbetsmiljö.

På årets HR-gala i Blå hallen i Stockholms stadshuset på tisdagskvällen tog boken "Digitaliseringen och arbetsmiljön" hem priset för årets HR-bok 2019. Motiveringen löd:

“Årets HR-bok varvar teori och praktik på ett tillgängligt sätt vilket ger ett helhetsperspektiv på vad det innebär att praktiskt arbeta med arbetsmiljö i ett allt mer digitaliserad värld. Författarna tar avstamp i en modern syn på organisationer för att därigenom, med skärpa och klarhet, både problematisera och exemplifiera hur arbetslivet påverkas av digitaliseringen.

Läsarna får ta del av värdefulla insikter av de utmaningar som fortfarande finns kvar för att varje individ ska få en bättre arbetsvardag i framtiden. Därigenom kommer vi som läsare ett steg närmare i att utnyttja möjligheterna, det positiva i digitaliseringen för att samtidigt kunna skapa goda och hållbara arbetsmiljöer. Med denna bok som grund kan chefer, medarbetare och HR som profession bli tydligare i sin kravställning i syfte att få mer av de digitala verktyg vi väljer att använda.”

Hur känns det att få priset för årets HR-bok?

– Det är roligt och hedrande att boken fått denna uppskattning. HR är en viktig aktör för att se till att arbetslivets digitalisering bidrar till nytta och en god arbetsmiljö. Den största belöningen blir förstås om bokens innehåll kommer till praktiska användning, säger Bengt Sandblad, professor på Uppsala universitet och en av medförfattarna till boken.