Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

György Dán är årets handledare!

György Dán standing in front of bookcases holding his award.
Publicerad 2021-04-27

I år lanserade doktorandsektionen vid THS priset Årets handledare för att lyfta fram exemplarisk doktorandhandledning vid KTH. En oberoende jury av doktorander, från alla fem skolor, har valt professor György Dán, vid Avdelningen för Nätverk och systemteknik, som vinnare för sitt ”enorma engagemang som handledare för sina doktorander”.

Grattis! Vad betyder det här priset för dig?

– Jag måste erkänna att jag kände mig mycket hedrad redan när jag fick veta att mina studenter nominerat mig till priset. Jag fick faktiskt höra om utmärkelsen genom dem först. Det faktum att jag fick priset var en mycket trevlig och stor överraskning och är verkligen grädde på moset. Jag tycker att en av de viktigaste aspekterna av denna utmärkelse är den feedback som jag fått genom nomineringen, om vad, och varför mina närmaste kollegor – doktorander – uppskattar, och hur de upplever min strävan att vara stödjande och samtidigt produktiv. Det är mycket givande att veta att de människor som jag gillar att samarbeta med tycker om vårt sätt att arbeta tillsammans.

Vad är det bästa med att vara handledare för doktorander på KTH?

– Det finns många bra saker med att vara handledare, det är inte lätt att välja en enda sak. Om jag måste nämna en skulle jag säga att det är chansen att interagera med, och lära av mycket motiverade och begåvade människor, att underlätta deras utveckling under tid och se dem bli framgångsrika i sin karriär efteråt. Jag tror att detta kan se ut som mer än en sak, men de är tätt sammankopplade.

Vad är mest utmanande?

– Att acceptera att människorna som du tycker om att arbeta med så småningom alltid kommer att lämna, och det är för deras eget bästa. Det är lite som att uppfostra barn.

Hur kommer du att fira?

– Säkert med tårta, så snart Covid är över.