Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Stöd till skolans chefer

Nu lanseras Ledarwebben

Sarah Kullgren, som arbetat med Ledarwebben.
Publicerad 2021-09-06

Vi har pratat med Sarah Kullgren på HR-enheten om hennes arbete med Ledarwebben och om hur de nya sidorna ska stötta skolans chefer.

Sarah, du har jobbat med att ta fram den nya Ledarwebben. Berätta lite om dig och din roll på skolan.

– Jag jobbar som HR-handläggare på EECS sedan 2018. I min roll ingår att vara ett stöd för avdelningschefer och andra ledare på skolan, så de har rätt verktyg för ett så bra ledarskap som möjligt och kan känna sig trygga i sin chefsroll. I det ligger att säkerställa att våra chefer enkelt hittar och kan tillgodogöra den information de behöver. 

Nu har ni lanserat Ledarwebben, kan du berätta om den?

– EECS Ledarwebb är inspirad av en tidigare webbplats som fanns på CSC-skolan (Skolan för Datavetenskap och Kommunikation). Behovet av att samla information och peka på rätt kanaler för chefer finns fortfarande efter skolsammanslagningen, med tanke på alla nya rutiner och processer som är i ständig utveckling.

– Ledarwebben ska fungera som en portal, en startpunkt för med länkar till relevanta KTH- eller EECS-specifika sidor om chefsuppdraget, om ledarskapet, samt rutiner, regler och processer för olika arbetsuppgifter för dig som är chef.

– Webben är för alla våra chefer med någon form av personal- ekonomiskt- eller organisatoriskt ansvar och har delegation från skolchef. Men ledarwebben är också till för personal som vill veta mer om delegationen på skolan och få en tydligare bild över ledarskapet.

Hur har den tagits fram? 

– Det har varit ett massivt arbete med informationsinsamling, men tack vare Maria Malmqvist på kommunikationsenheten så kunde mycket av den tidigare informationen från CSC återanvändas. Det var otroligt tacksamt och bidrog till att vi kunde bli klara snabbare.

– I projektgruppen så har HR, ekonomi, service, samt UK och kommunikation ingått. Det har varit jättekul att samla all kompetens och information för att kunna utveckla dessa sidor och eftersom innehållet ständigt utvecklas så kommer webbsidorna att uppdateras kontinuerligt. Vi har haft sidorna ute på test hos ett antal fakultetsmedlemmar och fått god feedback från dem. Vi tar jättegärna emot mer feedback från våra chefer också såklart, så att sidorna kan fortsätta utvecklas och verkligen komma till användning!

Har du någon kommentar eller fråga om Ledarwebben?

Kontakta Sarah Kullgren.