Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Välkommen tillbaka!

Skolchefens hälsning till alla anställda

Foto: Petter Karlberg
Publicerad 2021-08-18

Skolchef Sonja Berlijn välkomnar alla tillbaka till en ny termin och förtydligar vad som gäller för EECS personal om beslutet att återvända till arbetsplatsen.

Välkommen tillbaka till en ny termin på KTH!

Jag hoppas att ni alla har haft en avkopplande och trevlig sommar. Som ni vet beslutade KTH:s rektor den 25 maj, baserat på ett beslut från den svenska regeringen, att studenter kan återvända till campus. Därmed kommer också KTH:s personal att återvända till campus, så jag vill passa på att göra några förtydliganden.

Vi följer rektors beslut.

Regeringen har prioriterat de svenska studenternas psykiska hälsa och har beslutat att universiteten måste öppna, vilket innebär att vi välkomnar all vår personal tillbaka till campus för att kunna stötta våra studenter.

Vi är flexibla och öppna.

För att driva vår verksamhet och stödja våra studenter på bästa möjliga sätt behöver all slags personal vara på plats. Många medarbetare har dessutom inte mått bra av att arbeta hemifrån, och kan behöva någon att prata med och träffa människor i verkligheten. Så vi behöver hjälpa varandra och skapa en bra arbetsmiljö.

Det är därför viktigt att diskutera med ditt team och din närmaste chef hur vi undviker trängsel och återvänder till campus på ett organiserat och säkert sätt. Några av oss har ett privat kontor, och vissa delar sina kontor – så lösningarna kan vara olika. Vill du dela din avdelnings eller enhets lösningar i Slack-kanalen #eecs-general? Jag har sett bra förslag och exempel där om du behöver inspiration.

EECS kommer inte att teckna distansavtal till alla anställda för att möjliggöra flexibilitet. Om du i enstaka fall vill arbeta hemifrån så diskutera det med din chef och om ni är överens dokumentera beslutet skriftligen via e-post.

Vi bryr oss.

Vi fortsätter att tänka på social distansering, använder handdesinfektion och undviker större sammankomster tills restriktionerna upphävs till fullo. Och vi agerar om vi ser studenter som behöver påminnas.
 

Jag hoppas att ni alla överväger ovanstående. Jag är övertygad om att du tillsammans med dina närmaste kollegor och chef kommer att lösa detta logistiska pussel på bästa sätt så att vi alla får en säker arbetsmiljö på campus – och kan fortsätta göra alla de fantastiska saker som vi är kända för.

Slutligen, om vår rektor ändrar sitt beslut, måste vi anpassa oss till det. Jag kommer naturligtvis att ta upp eventuella nyheter från KTH-ledningen vid nästa personalmöte för alla  (AEM) den 2 september. Innan dess hoppas jag på att se dig på campus, och var försiktig!