Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Öppna PDF i Acrobat i stället för webbläsaren

Normalt öppnas PDF filer från internet inbäddade i webbläsaren. Här visas hur man i stället öppnar PDF filer i Adobe Acrobat.

Ibland kan webbläsarens inbyggda PDF läsare inte hantera vissa PDF filer, t.ex. om de innehåller viss funktionalitet eller är skapade i en version som inte har stöd i den inbyggda läsaren. Så det kan i vara bättre att låta Adobe Acrobat hantera PDF filer även från webben.

Här visas hur man ställer om detta i några vanliga webbläsare.

Edge

Edge har inte stöd för denna typ av plug-in. Därför fungerar inte detta i Edge. Rekommendationen från Adobe är att använda en annan webbläsare för att kunna öppna PDF från webben i Adobe Acrobat.

Firefox

Skrolla ner till "Inaktivera den inbyggda PDF-visaren och använd en annan visare" på sidan Visa PDF-filer i Firefox eller välj en annan visare  för att ändra hur Firefox ska hantera PDF-filer du hämtar från webben.

Chrome

Skrolla ner till "Ändra standardbehörighet för nedladdning av PDF" på sidan Ladda ned en fil (support.google.com/)  för att ändra till "Ladda ned PDF-filer".

Nästa gång du klickar på en PDF-fil kommer den att laddas ner. En ikon visas nere till vänter i din webbläsare. Klicka på ikonen för att öppna filen. Eller klicka på den lilla pilen för att kunna välja så att PDF-filer alltid automatiskt öppnas i Adobe Acrobat.

"Öppna alltid med systemets visningsprogram" markerad.