Till innehåll på sidan

Ruth Graham gästar KTH – framtidens ingenjörsutbildning och akademisk karriärutveckling i fokus

Photo: Ruth Graham
Publicerad 2023-08-15

Häng med när Ruth Graham, känd pedagog och konsult inom högre utbildning, kommer hålla två seminarier och fikasnackspodda vid sitt KTH-besök.

Om Dr Ruth Graham

Doktor Ruth Graham, som har en bakgrund inom maskinteknik, utvecklade sin expertis inom flygteknisk utmattning under sin tid på BAE SYSTEMS. Hon övergick till Imperial College i London 2002, där hon tog på sig rollen som direktör för det omvälvande EnVision-projektet. Detta initiativ syftade till att förnya grundutbildningen och främja en kultur av stöd för undervisningsexcellens inom olika tekniska avdelningar.

Sedan 2008 har Graham arbetat som oberoende konsult inom högre utbildning och verkat för en global förändring av universitetsundervisningen. Hon har genomfört viktiga projekt, bland annat en benchmarkingstudie om ingenjörsutbildningarnas framtid för MIT och ett initiativ för att förbättra erkännandet av undervisning vid över 50 universitet. Hennes insatser gav henne ett hedersdoktorat från Chalmers tekniska högskola 2018 och Leonardo da Vinci-medaljen från European Society for Engineering Education 2020 för hennes enastående bidrag till ingenjörsutbildningen.

Mer om Ruth Graham och hennes arbete finns här
​​​​​​​Advancing educational change (rhgraham.org)

Delta i Dr Grahams aktiviteter 23-24 augusti 2023

Fikasnackspodd med Ruth Graham och Joakim Lilliesköld

Onsdag 23/8 kl. 15.00–15.30 delta via Zoom

Fikasnack med Dr Ruth Graham om utvecklingen av ingenjörsutbildning

Seminarium om karriärutveckling för lärare

Onsdag 23/8 kl. 16.00-17.00 – Salongen i KTH Biblioteket, Osquars Backe 31

Dr Graham diskuterar pågående systemförändringar i både syn och status på undervisning utifrån utvecklingen av det globala nätverket Advancing Teaching, resultat från enkät om undervisningskultur, presentation av ett karriärutvecklingsverktyg och ett förslag på en förändringsplan baserat på lärdomar från andra lärosäten.

Läs mer om Advancing Teaching och om seminariet: "Sätt att belöna och erkänna universitetsundervisning"

Lunchseminarium – utvecklingen av framtidens ingenjörsutbildning

Torsdag 24/8 Kl. 12.00–13.00  Digital Futures Hub /livestream - de 50 första bjuds på lunchmacka (först till kvarn!)

Dr. Graham diskuterar ingenjörsutbildningens utveckling utifrån två rapporter som publicerades före och efter pandemin. Tillsammans ger de en internationell översikt av best practice, trender och pandemins effekter som påverkar framtidens ingenjörsutbildning.

Hitta rapporterna och läs mer om seminariet: "Utforska den framtida inriktningen för ingenjörsutbildningen" ​​​​​​​

Innehållsansvarig:framtiden@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2023-08-15