Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Kontakter för arbetslivskoppling och samverkan i utbildningen

Här hittar du information om hur du kan gå tillväga för att nå företag och andra organisationer som kan bidra med arbetslivskoppling till din utbildning eller kurs, exempelvis genom gästföreläsare, extern representation till programråd eller projektuppdrag. Du kan också gå med i PriU-gruppen för arbetsliv och samverkan.

Näringslivssamverkan på KTH

Strategiska initiativ på Research Support Office arbetar med att underlätta samverkan med privata och offentliga verksamheter för dig som forskare eller lärare. Via nätverk med alumner och företag/organisationer kan du som lärare nå personer som kan bidra med nya perspektiv i din utbildning eller kurs.

Nätverk som ni kan nå ut till -

Extern medverkan i program eller kurs

Gästföreläsare eller extern medverkan i programråd

KTH:s LinkedIn-sida  kan du under fliken Alumn/F.d. medarbetare på ett enkelt sätt själv söka alumner som passar för ditt program eller din kurs.

Under fliken Alumn/F.d. medarbetare kan du söka på:

  • bostadsort
  • arbetsplats
  • yrkesområde
  • utbildningsområde
  • erfarenhetsområde
  • koppling till dig

För att få hjälp att lägga upp din sökning i gruppen, kontakta alumni@kth.se . Ju tydligare beskrivning desto lättare att hitta en matchning.

Via LinkedIn-gruppen för alumner  kan du göra inlägg som når närmare 19 500 alumner globalt. Du behöver gå med i gruppen för att kunna göra inlägg. Kontakta alumni@kth.se  om du har några frågor.

”Verktygslåda” för relevansbedömning av utbildningar

Hur vet vi att en utbildning är relevant ur ett långsiktigt samhällsperspektiv? Vad ligger bakom utbildningars utformning och dimensionering? Inom projektet MERUT (Metoder Relevansbedömning Utbildning) har sju lärosäten samarbetat för att ta fram metoder och verktyg för att synliggöra och bedöma utbildningars samhällsrelevans.

Ta del av verktygslåda för relevansbedömning av utbildningar

Projektuppdrag i kurs/utbildning

Utmaningar från lärare

Nå ut till företag och organisationer som kan inkomma med projektförslag i er kurs. Skicka en beskrivning av kursen till naringslivssamverkan@kth.se . Vi publicerar kursbeskrivningen under Projektuppdrag i kurs  och inkluderar den i våra utskick till företagsnätverket och utvalda alumner.

Utmaningar från företag/organisation

I Social-gruppen Projektuppdrag i utbildningen  kan du som lärare hitta aktuella projektuppdrag och utmaningar från företag och organisationer.

Hitta studenter till exjobb

KTH Exjobbportal är det enklaste sättet att nå studenter till dina examensarbeten. När du lägger upp en annons i portalen är den synlig för tusentals KTH-studenter. Var noga med att använda rätt sökord för att din annons ska bli synlig för rätt kandidater till ditt uppdrag.

Till KTH Exjobbportal

Kontakta oss

Vill du veta mer om samverkansinslag i utbildningen, hur du kan komma i kontakt med våra strategiska partners eller nå ut med en inbjudan externt - kontakta oss så hjälper vi dig vidare, naringslivssamverkan@kth.se .

Här hittar du alla medarbetare  på Strategiska initiativ på Research Support Office.

Öppet nätverk: PriU-gruppen Arbetsliv och samverkan i utbildningar

I och med återaktiveringen från hösten 2020 kommer gruppen att fokusera på frågor kring arbetsliv och samverkan. Gruppen kommer att arbeta med tre underteman: (1) Programråd och verktyg för kontakter, (2) Kartläggning, meritering och kompetensutveckling, samt (3) Samverkan för breddad rekrytering/deltagande.

PriU-gruppen Arbetsliv och samverkan i utbildningar