Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Tema: Användning av Zoom i utbildning

Zoom är en viktig del av distans- och hybridundervisning. Dessa inspelade Lunch 'n' Learn-webbinarier introducerar dig som lärare till användning av Zoom. Exempelvis grundläggande funktioner, moderering av studenter och vilken teknik som finns att använda med Zoom på KTH.

Följande webbinarier finns på denna sida:

  • Använda Zoom i undervisningen
  • Moderera i Zoom: Vad innebär det, varför är det viktigt och hur gör jag det?
  • Kombinerad salsundervisning med Zoom.

Använda Zoom i undervisningen

Inspelningsdatum: 2020-03-19.

Språk: Svenska.

Den första delen av webbinariet täcker de grundläggande funktionerna i Zoom och hur man kommer igång. Exempelvis hur du skapar ett möte och bjuder in studenter.

Den andra delen fokuserar på hur du kan ge föreläsningar via Zoom, till exempel hur man kan göra en online-föreläsning mer interaktiv för studenterna.

Målgrupp för webbinariet är lärare på KTH som nu vill börja använda Zoom i sin undervisning, men som inte har så mycket erfarenhet.

Använda Zoom i undervisningen (play.kth.se) .

Moderera i Zoom: Vad innebär det, varför är det viktigt och hur gör jag det?

Inspelningsdatum: 2020-09-16.

Språk: Svenska.

I webbinariet belyser vi utmaningar med att moderera Zoom-möten och varför det är viktigare att moderera ett digitalt klassrum än salsundervisning. Vi går igenom förslag på hur utmaningarna kan hanteras med olika modereringstekniker och verktyg i Zoom.

Typfallet som tas upp är en digital föreläsning där den som modererar också assisterar föreläsaren. Men även du som hanterar Zoom på egen hand har nytta av webbinariet.

Moderera i Zoom: Vad innebär det, varför är det viktigt och hur gör jag det? (play.kth.se) .

Kombinerad salsundervisning med Zoom

Inspelningsdatum: 2020-08-27.

Språk: Svenska.

Vi inleder webbinariet med tips och rekommendationer för att på bästa sätt återge din vanliga undervisning i Zoom. Tipsen är delvis baserade i behoven för Covid-19 situationen men stora delar är relevant oavsett omvärldens situation.

Avslutningsvis demonstreras tekniken som finns i de olika salarna på KTH, så som dokumentkameror, usb-hubbar och mikrofoner. Under demonstrationen ger vi också praktiska råd och tips om användningen av tekniken,

Kombinerad salsundervisning med Zoom (play.kth.se) .