Till innehåll på sidan

Tema: Från sal till online

Vad behöver du som lärare tänka på om du vill flytta din kurs från ett fysiskt klassrum till online, helt eller delvis? Här hittar du webbinarier där lärare berättar vad deras lösning var, för hela kurser och för laborationer. Du hittar även tips om hur du spelar in i hemmiljö för att enklare kunna flytta kursen online.

Följande webbinarier finns på denna sida:

  • Lärare berättar: Omställning till distansundervisning för kurser i fysik
  • Lärare berättar: Från laborationssal till ett virtuellt lab – att göra laborationer på distans
  • Ta din kurs till digital form – Lär dig inspelning i hemmiljö.

Lärare berättar: Omställning till distansundervisning för kurser i fysik

Inspelningsdatum: 2020-06-15.

Språk: Svenska.

I början av pandemin blev det en snabb omställningen av undervisningen, från campus-baserat till distans. Detta innebar en utmaning för många lärare. Alltifrån de mer uppenbara sakerna, som att laborationer på plats inte varit möjliga, till kanske mer oväntade sak​er som hur man bäst kommunicerar med studenterna.

I detta webbinarium berättar Anna Burvall om hur hon ställde om sin undervisning i fysik under period 4. Anna kommer även dela med sig av sina erfarenheter svårigheter och dess lösningar. Både kring enkla lösningar på det som först verkade svårt och kring de mer djupgående svårigheter som fortfarande måste hanteras.

Lärare berättar: Omställning till distansundervisning för kurser i fysik (play.kth.se)

Lärare berättar: Från laborationssal till ett virtuellt lab – att göra laborationer på distans

Inspelningsdatum: 2020-11-11.

Språk: Svenska.

Laborationer är en viktig del av en ingenjörsutbildning, men hur kan laborationer utföras när studenterna inte är fysiskt på plats? Och vad krävs av lärare och studenter när laborationerna sker online?

Webbinariet börjar med en beskrivning av olika generella sätt att genomföra laborationer på distans och går sedan över till hur en lärare utfört det i praktiken. Laborationerna genomfördes med studenterna på distans och studenterna engagerades och interagerades med på olika sätt. Bland annat korta filmer i kombination med quizzar i Canvas och frågestunder i Zoom.

Lärare berättar: Från laborationssal till ett virtuellt lab – att göra laborationer på distans (play.kth.se)

Ta din kurs till digital form – Lär dig inspelning i hemmiljö

Inspelningsdatum: 2020-04-02.

Språk: Svenska.

Inspelning av kursmaterial kan göras hemma med egen utrustning, en studio är inte ett måste. Detta webbinarie lär dig grunden för inspelning i hemmiljö för olika typer av inspelningar och ger dig både pedagogiska och tekniska tips. Tipsen är om enkla men kraftfulla sätt att höja videons kvalitet.

Webbinariet avslutas med en genomgång av inspelningsprogrammet Kaltura Capture som kan användas via Canvas.

Ta din kurs till digital form – Lär dig inspelning i hemmiljö (play.kth.se) .

Innehållsansvarig:e-learning@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2024-03-12