Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

New Quizzes frågebanker och slumpade frågor

Lär dig använda New Quizzes frågebanker för att dela quizfrågor med andra lärare och kurser, samt slumpa frågor i ett quiz. Du kan även lära dig slumpa uppgifter vid examination med hjälp av frågebanker.

Vad är en frågebank?

En frågebank är en stödfunktion till quiz i Canvas som låter dig spara samlingar av quizfrågor som är oberoende av quiz och kurs. Du kan enkelt lägga in frågor i ett quiz från en frågebank och även dela frågebanken med andra lärare och kursrum. En frågebank är därför ett smidigt sätt att spara frågor som kommer återanvändas i flera kurser eller kursomgångar, speciellt om du vill variera quizet mellan dem.

Skapa och dela en frågebank

Här kan du lära dig hantera frågebanker i New Quizzes. Vi förklarar vad en frågebank är, hur du skapar en frågebank och lägger till frågor i den från ett quiz eller direkt i frågebanken. Du kan även läsa om hur du delar en frågebank med andra personer eller kurser.

Skapa och dela en frågebank

Lägga till eller slumpa frågor från en frågebank

Frågor kan läggas in i ett quiz på tre sätt med New Quizzes frågebanker. Antingen kan du välja specifika frågor, lägga in alla frågor i en slumpvis ordning eller slumpa fram ett visst antal frågor. Denna guide förklarar de tre sätten och går även igenom hur du redigerar en fråga inlagd från en frågebank.

Lägga till eller slumpa frågor från en New Quiz frågebank

Slumpa uppgifter vid examination i Canvas

Vid större, bedömda uppgifter, exempelvis en tentamen, är det ofta fördelaktigt om studenterna inte får exakt samma frågelydelse. En bra metod för detta är att använda slumpade frågor. På denna sida går vi igenom rekommendationerna för slumpade frågor i Canvas Quiz.

Slumpa inlämningsuppgifter vid examination

Exempel på användning av frågebanker och slumpning

På denna sida presenterar vi några olika exempel på hur du kan använda frågebanker och slumpmässigt urval i din kurs eller examination. Målet är att ge dig som lärare inspiration för att lättare komma igång med detta kraftfulla verktyg.

Exempel på användning av frågebanker och slumpning