Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Kursrum sätts i skrivskyddat läge, med start 60 dagar efter kursslut

Publicerad 2021-04-27

För att lärare och studenter lättare ska hitta aktuella Canvasrum, kommer en ny rutin angående hanteringen av gamla kursrum i Canvas införas innan höstterminens start 2021. Kursrum får, precis som examinationsrum, ett slutdatum och kommer att avaktiveras 60 dagar efter det kursslut som finns inlagt i Kopps. Rummen kommer fortfarande att vara synliga men skrivskyddade, vilket innebär att exempelvis möjligheter att publicera och lämna in nya uppgifter blir låsta. 

Aktiva kursrum blir lättare att hitta

Förändringen, som är den samma som för examinationsrum , görs för att lärare och studenter med många kursrum i Canvas ska få det enklare att hitta de rum som är aktuella. När en kurs avaktiveras kommer kursen att flyttas från din aktiva kursmeny (översikt) till "tidigare registreringar".

Canvas har tagit fram en  lärare/administratör-guide för att hitta alla dina kurser (sv.guides.instructure.com)  samt en  student-guide för att hitta alla dina kurser (sv.guides.instructure.com) .

Konsekvenser för studenter

Studenter kommer inte längre kunna skicka in uppgifter, lägga upp diskussioner eller använda andra Canvas-funktioner i de skrivskyddade kursrummen. De kan dock fortfarande se sina uppgifter, feedback, resultat och omdömen.

Konsekvenser för lärare/administratörer

Skrivskyddad åtkomst för lärare och administratörer innebär att du kan se publicerat och opublicerat kursinnehåll. Du kan även se studenternas inlämningar men kan inte redigera kursinnehåll eller omdömen.

Lärare kan återaktivera

Om du vill använda ett kursrum efter att det avaktiveras går det att återaktivera det under kursens inställningar. Studenterna kommer då kunna vara aktiva i kursrummet igen exakt som tidigare.

Canvas har tagit fram en  guide för hur du ändrar start- och slutdatumen för en kurs (eng.) för den som är intresserad (Obs: om du följer guiden ska du välja "course" istället för "term" om du vill ändra datum).

Kontakt

Kontakta it-support@kth.se  om du önskar mer hjälp.