Till innehåll på sidan

KTH:s mallar för Canvasrum

För att göra det enklare för studenter att hitta i Canvasrum och för att hjälpa lärare att snabbare ordna en struktur i rummen i Canvas så förbereds Canvasrum med olika mallar. Nedan kan du läsa mer om KTHs olika mallar samt hur du får tillgång till dem.

Anpassade Canvasmallar

Canvasrum ser alla initialt lika ut. För att underlätta arbetet i Canvas importeras olika mallar till rummen innan lärare och studenter får tillgång. Arbetet med att utveckla och implementera mallar för Canvasrum sker löpande. Aktuella mallar läggs antingen in automatiskt i Canvasrum då rummen skapas eller så går de att ladda ned från Canvas Commons. Den lärare som inte vill använda innehållet från en mall kan redigera och ersätta det med eget material. Läs mer nedan om de mallar som finns centralt publicerade från KTH.

KTH:s kursrumsmall i Canvas

Som en hjälp på vägen för lärare att skapa sina kurser i Canvas finns det en färdigskapad kursrumsmall. Mallen innehåller många rekommenderade inställningar för kursrum och kommer med instruktioner i en LÄS MIG-sida. Du kan ladda hem mallen på svenska från Canvas Commons, där du även hittar den senaste versionen av mallen. En viss redigering av mallen krävs innan du fyller den med kursmaterial.

KTH:s kursrumsmall i Canvas

KTH:s examinationsrumsmall i Canvas

Genom examinationsrumsmallen får läraren hjälp att hantera examinationsrummet så att det får en tydlig struktur som baseras på Canvas Uppgifter. Läraren behöver komplettera med för kursen specifik information samt lägga in examinerande material. Nedan finner du en guide för det som behöver göras.

KTH:s examinationsrumsmall i Canvas

KTH:s modulbaserade examinationsrumsmall

För att villkora att hederskodex och tentamensinstruktioner måste hanteras av studenten före själva tentamen rekommenderas denna modulbaserade examinationsrumsmall. Läraren behöver ladda ned den modulbaserade mallen och komplettera med för kursen specifik information samt lägga in examinerande material. Nedan finner du en guide för det som behöver göras.

KTH:s modulbaserade examinationsrumsmall

KTH:s Canvasmall för livslångt lärande-kurser

För dig som håller kurser inom ramen för livslångt lärande finns en anpassad kursrumsmall som innehåller extra guidning för studenter som inte är vana vid KTH och Canvas. Mallen utgår från kursrumsmallen och innehåller även en modul med resurser för nya KTH-studenter och förslag på introduktionsforum.

KTH:s Canvasmall för livslångt lärande-kurser

Ladda ned en mall från Canvas Commons

Du kan ladda hem en mall till ett nytt Canvasrum eller uppdatera till en ny version i ett Canvasrum som redan använder mallen.

Ladda ned en mall från Canvas Commons

Innehållsansvarig:e-learning@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2024-02-29