Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Catering och blommor

KTH:s cateringavtal är anpassade för vilken typ av event som genomförs. Det finns leverantörer som passar för enklare kaffebeställningar till större event med olika typer av förtäring.

One Planet Plate

One Planet Plate

One Planet Plate guidar dig till hållbara måltider som tar hänsyn till klimatet.
Att äta inom ramen för planetens gränser med One Planet Plate är färgglatt, hälsosamt och spännande.

One Planet Plate
 

KTH strävar efter en så låg klimat- och miljöpåverkan som möjligt, därför är standardvalen för beställningar av måltider (lunch och middag) enligt kraven för One Planet Plate . Under 2024 sker en implementering av One Planet Plate för avtalen gällande vardagsrepresentation, finare catering och akademiska högtider.

Mat och servering

Minskad klimatpåverkan på menyn

Att tänka på

Gå igenom vilket behov av catering som finns under eventet redan tidigt i planeringen då valet av lokal måste spegla detta behov. Identifiera eventuella faktorer i eventet som kan komma att påverka valet av catering, till exempel kulturella bakgrunder, miljötänk, antalet gäster med mera.

Ha en nära och öppen dialog med cateringleverantören och var noga med att förmedla eventuella förväntningar för cateringen. Många av KTH:s leverantörer har levererat catering till de flesta lokalerna som används vid events och har ofta en bra bild av vad som fungerar bäst i respektive lokal.

Glöm inte bort att fråga om allergier/specialkost vid anmälan till eventet och förmedla dessa i god tid till din leverantör.

Beställa catering

Beställningar gällande avtalet för finare catering och avtalet för vardagsrepresentation ska göras i Wisum av utsedda beställare. Om behörighet saknas kontaktas inköpsansvarig, uppge namn, avdelning och kontaktuppgifter till den person som behörigheten ska gälla för.

Steg för steg i Wisum:

 1. Logga in i Wisum
 2. Välj Produkter & tjänster
 3. Välj Cateringtjänster KTH
 4. Välj antingen ”Finare catering och större event” eller ”Vardagsrepresentation”
 5. Välj vilket område det gäller (exempelvis Campus, Flemingsberg)
 6. Följ sedan instruktionerna i Wisum

Avtalet för finare catering och större event

Med finare catering avses förtäring som finare lunch, middag, buffé, mingelmat och dryck (inklusive alkoholhaltiga drycker), kaffe med tillbehör och frukt.

Med större event avses beställningar från 100 personer och fler, som även innefattar helhetslösningar där både mat, dryck, bord och stolar, porslin och service med mera ingår. Det krävs dock inte att beställningarna måste innehålla minst 100 personer, det går även bra för mindre sällskap.

I de här fallen är beställningarna ofta mer skräddarsydda där det krävs ytterligare information från leverantören än vad Wisum kan visa.

Så här går du tillväga (följ lathunden i Wisum):

 1. Via Wisum mailar du din förfrågan till samtliga tre leverantörer.
 2. Välj en av leverantörerna utifrån offerterna och ange vald fördelningsnyckel (anledningen till valet av leverantör, exempelvis att de är närmast geografiskt, har bäst sortiment, lägst pris).
 3. Slutför beställningen i Wisum.
 4. Bifoga slutlig offert i Wisum.

Avtalet för vardagsrepresentation

Med vardagsrepresentation avses fika och lunch, enklare bufféer för upp till 100 personer, mingelmat picknickkorgar, lunch i samband med möten, representation med mera.

Så här går du tillväga:

 1. Gå igenom leverantörernas utbud i Wisum.
 2. Välj en av leverantörerna och ange vald fördelningsnyckel (exempelvis att de är närmast geografiskt, har bäst sortiment, lägst pris).
 3. Slutför beställningen i Wisum.
 4. Bifoga slutlig offert vid fakturering i Agresso.

Vid frågor gällande cateringbeställningar kontakta: evenemang@kth.se .

Ramavtal catering , skriv in ordet "catering" i sökrutan.

Blommor

Blomsterarrangemang kan beställas via cateringleverantören i samband med ett evenemang. För närvarande har KTH ingen upphandlad leverantör för inköp av blommor. Vid behov av endast blommor görs avropet via Wisum till vald leverantör.

Steg för steg i Wisum:

 1. Logga in i Wisum
 2. Välj Produkter & tjänster
 3. Välj Övrigt
 4. Skapa en fritextorder och följ manualen som gäller för avrop där avtal saknas.