Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Stöd för din karriärutveckling

Hos oss på KTH finns många möjligheter till att göra karriär. Oavsett om du är lärare, forskare, doktorand eller arbetar inom verksamhetsstödet så finns stöd till att planera och utveckla karriären. Kontakta HR Personalutveckling om du vill ha vägledning i vilket stöd som finns tillgängligt.

Karriärstöd för anställda

För anställda vid KTH erbjuds personlig coaching och stöd i karriärinventering och livs- och karriärplanering. Du kan också utveckla dina karriärmöjligheter genom att utvidga ditt nätverk inom KTH, på andra lärosäten, med näringslivet eller inom EU. Kontakta HR Personalutveckling vid behov av vägledning, mejl HR Personalutveckling

Karriärinventering och livs- och karriärplanering

Karriärplanering, stöd till självreflektion, mooc ltu.se

Jobbskuggning på KTH

Internationell karriär inom EU på uhr.se

KTH Alumni nätverk

Karriärstöd för lärare

Särskilt anpassat stöd för den akademiska karriärutvecklingen erbjuds inom ramen för Tenure track. Den akademiska karriärvägen, Tenure track, inleds med en anställning som biträdande lektor, som kräver både doktorsexamen samt en postdoktorserfarenhet. Efter ca. fyra år har en biträdande lektor rätt att prövas för befordran till lektor, och om detta är framgångsrikt, bli tillsvidareanställd. Efter ytterligare en period som lektor kan man ansöka om att bli befordrad till professor. Karriärprogrammet inom Tenure track består av ledarskap, högskolepedagogik samt vetenskapliga seminarier s.k. Partners in Learning, PIL.

Högskolepedagogisk kurs 15 hp

Partners In Learning, seminarier

Befordring för lärare

Information om hur du ansöker om befordran som lärare.

Ansökan om befordran

Ansöka om docentur 

Karriärstöd för forskare och postdoktorer

Skräddarsytt stöd för forskarkarriärer med ramverk för forskningsutveckling för forskares karriärplanering och en plattform för internationella jobbmöjligheter och nätverk. KTH har tilldelats utmärkelsen ”HR Excellence in Research”, vilket återspeglar KTH:s åtagande att kontinuerligt utveckla sin personalpolitik i linje med den europeiska stadgan för forskare, EU Charter & Code, inom område som kompetens- och karriärutveckling.

Unite!:s stöd för karriärplanering för postdoktorer och forskare i tidig karriär

EURAXESS jobb- och karriärplattform för forskare

EU söker forskare via uhr.se

Karriärstöd för doktorander/studerande på forskarutbildningen

För dig som studerar erbjuds stöd i att planera din framtid efter studierna. Här finner du förberedande seminarier, coaching och mentorprogram.

Karriärstöd | Student

Karriärplanering, stöd till självreflektion, mooc ltu.se