Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Nytt system för incidentrapportering på CBH

Publicerad 2021-01-15

CBH-skolan är pilotskola för att implementera ett nytt system för anmälan av tillbud, risk och arbetsskada, IA-systemet. Detta tas i bruk den första februari 2021.

För att anmäla tillbud, risker eller arbetsskador i det nya systemet kan man, precis som tidigare, gå in på www.intra.kth.se/cbh/anmalan  eller scanna QR-koden på de Aj&Oj-affischer och bordspratare som finns runt om i CBH-skolans lokaler.

Läs mer om incidentrapportering på KTH

Det är viktigt att alla typer av incidenter rapporteras för att upptäcka risker som hade kunnat leda till olyckor eller arbetsskador. Syftet med implementeringen är att göra det mer tillgängligt för rapportören att på ett korrekt sätt anmäla risker, tillbud och arbetsskador, vilket ska leda till att fler individer anmäler incidenter. Ju mer som rapporteras, desto bättre åtgärder kan vi göra i arbetsmiljön. Genom denna digitalisering blir det enklare för chefer, skyddsombud och andra som arbetar i systemet att följa upp incidenter, ta ut statistik och få en bra översikt av vad som rapporteras.

IA är en förkortning för Informationssystem om Arbetsmiljö. IA-systemet är utvecklat av Afa försäkring för att hantera avvikelser inom arbetsmiljön.

Läs mer om IA-systemet hos Afa försäkring