Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Undrar du över skolans städrutiner?

Karolin från Infrastruktur & Service berättar hur det fungerar

Karolin Södertun-Zehgbi, gruppchef på infra och service
Publicerad 2022-06-08

Hur ofta städas ditt kontor, närmaste toalett och kök? Och vad är varje anställds ansvar? Karolin Södertun-Zehgbi förklarar rutinerna i intervjun.

Hej Karolin! Hur städas våra kontor?

EECS lokaler

– Hej! Lokalvården städar våra kontor en gång i veckan. Då tömmer de papperskorgar, moppar golven samt torkar av skrivbordet och fönsterbrädan om ytorna är fria från papper och saker. Lokalvården kan inte lova att rummen städas på samma veckodag, därför kan det ibland upplevas som att det är längre tid mellan städningarna. Till exempel kan det vara så att ena veckan städas rummet en måndag och veckan efter en fredag. Önskar man tömma papperskorgen oftare är man välkommen att slänga påsen i närmaste kök.

Hur städas våra kök?

– I köken moppas golven, borden torkas av, papperskorgarna och källsorteringen töms dagligen. En gång i veckan rengörs även våra mikrovågsugnar och övriga ytor torkas av. Från och med 1 juli kommer lokalvården även att fylla samt tömma våra diskmaskiner en gång om dagen.

Vad mer görs för att det ska vara rent i våra lokaler?

– Våra toaletter städas varje dag. Och lokaler som korridorer, mötesrum, skrivarplatser och vilrum städas varje vecka.

Hur är Infrastruktur och Service involverade i detta?

– Vi ansvarar för att rondera våra kök, mötesrum, skrivarplatser, korridorer och vilrum några gånger i veckan enligt ett rullande schema. Då ser vi till att det är ordning i våra lokaler, vi fyller på sånt som är slut, som kaffe och té, rengör whiteboard-tavlorna och felanmäler när vi upptäcker att något är trasigt eller saknas.

– Under vecka 26 kommer vi att lägga mer fokus på att röja i våra gemensamma ytor som skrivarplatser och korridorer. Vi kommer plocka bort onödiga saker och skräp för att förbättra ordningen och öka trivsamheten i våra gemensamma lokaler.

Vad är den anställdes ansvar?

– För att våra gemensamma ytor skall vara trivsamma för alla är det medarbetarnas egna ansvar att städa och plocka undan efter sig oavsett om det är i ett kök, mötesrum, skrivarrum eller i någon av våra andra gemensamma lokaler. Ett exempel kan vara att ställa in sin disk i diskmaskinen efter lunchen eller sudda whiteboard-tavlan efter sitt möte.

– Vi vill även passa på att uppmana alla till att se över sina kontorsrum och städa ut gammalt skräp man inte önskar ha kvar inför sommaren. Kärl för papper och kartong finns vid våra skrivarplatser. Kanske finns det möbler eller andra saker som behöver tas omhand? Önskas hjälp är man välkommen att skicka in en förfrågan till service@eecs.kth.se

Karolins profilsida