Till innehåll på sidan

Utsåld kurs inom livslångt lärande

Publicerad 2022-12-06

Under sista veckan av november gick livslångtlärandekursen ”RF Measurements - a course in applied spectrum and network analysis”. Kursen är en utbildning inom radiomätteknik för yrkesverksamma ingenjörer.

Under sista veckan av november genomförde Claes Beckman  på Avdelningen för kommunikationssystem och Per Ängskog, tidigare doktorand vid Avdelningen för Elektroteknisk teori och konstruktion, livslångtlärandekursen ”RF Measurements - a course in applied spectrum and network analysis”.

Kursen är en utbildning inom radiomätteknik för yrkesverksamma ingenjörer. Den är mycket populär och riktar sig mot företag och myndigheter som använder sig utav och utvecklar radio- och radarsystem.

– Vi har kört denna kurs i tio år och den är alltid utsåld, säger Beckman. Den är ett utmärkt exempel på hur KTH genom livslångt lärande är relevant för svensk industri och svenska myndigheter.

Under årets kurs deltog ett 30-tals studenter från bland annat Ericsson, Saab, Northvolt, ABB, Luftfartsverket och Totalförsvarets forskningsinstitut.

Utbildningen är ett samarbete mellan KTH och mätutrustningsleverantören Rohde Schwarz där KTH står för undervisningen och Rohde&Schwarz står för utrustningen.