Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Verksamhetsstödet byter lokaler i Kista

Fotograf: Fredrik Persson
Publicerad 2022-08-17

I september flyttar Verksamhetsstödet (VS) in i EIT:s gamla lokaler i Kista där vi kommer sitta tillsammans med det nya forskningscentrat Senseable Stockholm Lab (SSL). Vi har pratat med skolans administrativa chef Joakim Palestro om flytten.

Verksamhetsstödet lämnar med flytten alla nuvarande kontorslokaler på plan tre förutom de rum som används för tentamensadministration. Ambitionen är att flytten ska vara klar senast den 20 september.

Joakim Palestro, administrativ chef på EECS

– Det är jättefina och praktiska lokaler vi flyttar till, säger Joakim. Vi kommer fortsätta värma och äta vår lunch i stora köket om man så vill men det kommer finnas kaffe och frukt i de nya lokalerna.  

– Vi är också i slutfasen av att planera det nya moderna köket i Kista, som är en del i trivselprojektet. Det kommer att bli en fantastisk och trivsam plats att mötas på, fortsätter Joakim.  

Verksamhetsnära 

Beslutet ligger i linje med initiativet “verksamhetsnära” som handlar om hur vi på bästa sätt ska kunna stötta verksamheten.  

– I och med flytten får vi sitta mer samlat, i en nära miljö. Det är precis i samklang med det vi vill, att vi till exempel ska ha ett nära samarbete med avdelningarna och mellan enheterna på VS.  

Rent praktiskt kommer Verksamhetsstödet att sitta två och två med en fast rumskompis.  

– Vi har planerat för att alla ska kunna sitta där oavsett om man jobbar eller hybrid eller på plats, fortsätter Joakim. Från SSL kommer det att sitta två personer.  

– Flytten möjliggör att vi alltid har nån från VS enheter där. Det blir tydligt var vi sitter och därmed enklare att hitta oss. Vi har till exempel ordnat för ett HR-rum så att man alltid vet att man kan hitta en HR-person där.  

Besöka lokalerna och praktisk information 

Från nästa vecka kan den nyfikne gå och besöka lokalerna. Prata i så fall med Servicecenter. 

Planeringen av flytten är igång och praktisk information kommer inom kort. Andreas Sjögren , gruppchef på Infrastruktur och service, kommer att projektleda flytten.

Har du frågor om flytten kan du prata med din närmsta chef.