Till innehåll på sidan

Installera programvara

Anställda på KTH har tillgång till många programvaror. Installation av program varierar beroende på operativsystem och vem som har ansvaret för administrationen av datorn.

KTH Programvarunedladdning

Här hittar studenter, lärare och personal på KTH (och endast KTH) programvara som tillhandahålls av KTH för dess studenter, lärare och personal.

KTH Programvarunedladdning .

KTH Mac

Användare av tjänsten KTH Mac kommer åt program via programmet KTH Self Service på den egna datorn. Ser man inte det program man söker i programmet gör man en beställning (se längst ner).

Programinstallation med KTH Self Service

KTH Ubuntu

Användare av tjänsten KTH Ubuntu har tillgång till många program på sin dator, både licensierade och open source/freeware. Saknar man ett program så gör man en beställning (se längst ner).

Programvara i KTH Ubuntu

KTH Windows

Användare av tjänsten KTH Windows (fd WIKS) kommer åt program via Software Center på den egna datorn. Om programmet finns i Microsoft Store så kan man installera det själv. Ser man inte det program man söker i Software Center eller Microsoft Store gör man en beställning (se längst ner).

Programinstallation med Software Center

Egenadministrerad dator

Användare med egenadministrerade datorer som uppfyller villkoren för nerladdning kan ladda ner och installera program själva.

Programnerladdning för egenadministerade datorer

Beställning av programvara

Om programvaran inte finns tillgänglig, beställ installation av programvaran via formuläret.

Beställa programvara

Innehållsansvarig:it-support@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2022-09-22