Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Zoom- och hybridsalar på KTH

Ett flertal hörsalar och övningssalar har förberetts för att enkelt kunna genomföra videomöten med Zoom, exempelvis för båda distans- och hybridundervisning. Här hittar du hur KTH:s olika Campus har förberett sina Zoom- och hybridsalar, hur du ansluter till tekniken och vad för kompletterande utrustning IT-avdelningen rekommenderar.

e-lärande

Pedagogiskt stöd för Zoom- och hybridundervisning

Tips för hur du bäst använder digitala verktyg för att aktivera deltagare vid helt digitala Zoomföreläsningar eller synkrona hybridsituationer.

Zoom- och hybridundervisning

Kom gärna i god tid innan lektionen för att testa att allt fungerar som det ska. Är du osäker och behöver hjälp är du välkommen att kontakta IT-support.

KTH Campus

På KTH Campus har hörsalar och övningssalar förberetts för Zoom- och hybridundervisning, men på olika sätt. Det finns även salar som redan hade videokonferenslösningar som går att använda för Zoom- och hybridundervisning. På dessa sidor hittar du både information om tekniken och listor av anpassade salar.

Läs mer om Hörsalar på KTH Campus .

Läs mer om Övningssalar på KTH Campus .

Läs mer om Övriga Zoom- och hybridsalar på KTH Campus .

KTH Kista

Hörsalarna Ka-Sal A , Ka-Sal B  och Ka-Sal C  på KTH Kista har anpassats för Zoom- och hybridundervisning likadant, med videokamera, mikrofon och högtalare, samt dokumentkamera. 

KTH Södertälje

Hörsalar och övningssalar på KTH Södertälje har båda anpassats för Zoom- och hybridundervisning likadant, med mikrofon och högtalare, samt dokumentkamera. På denna sida hittar du både information om tekniken och en lista av anpassade salar.

Läs mer om Zoom- och hybridsalar på KTH Södertälje .

Anslut med USB

Teknik ansluts ofta med USB-kontakter, men det finns flera olika sorter av USB så hur vet du om du har rätt uttag i din dator? Det är extra viktigt att veta i alla Zoom- och hybridsalar på KTH, eftersom där är USB-A den enda anslutningsformen. Denna sida förklarar skillnaden mellan de två vanligaste typerna av USB, USB-A och USB-C, och vad du behöver göra om du inte har rätt uttag.

Läs mer om Anslut med USB i Zoom- och hybridsalar .

Kompletterande utrustning

Om tekniken i Zoom- och hybridsalarna inte täcker de behov du har som lärare eller mötesvärd kan du köpa in kompletterande utrustning, som en webbkamera, mikrofon, USB-adapter eller USB-hub.

Läs mer om Webbkameror för Zoom- och hybridsalar .

Läs mer om Mikrofoner för Zoom- och hybridsalar .

Läs mer om USB-tillbehör för Zoom- och hybridsalar .

Kontakt

Har du frågor om sidan eller behöver hjälp kan du kontakta it-support via e-post eller på telefon.

E-post: it-support@kth.se

Telefon: 08-790 66 00, knappval 1