Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Publicera video

På KTH används KTH Play som fildelningsverktyg för främst video. Efter att en video laddats upp till KTH Play kan den publiceras i kanaler på KTH Play, bäddas in i Canvas, läggas in i Polopoly eller delas direkt med länk. Alla anställda på KTH har tillgång till KTH Play.

Texta video innan publicering

För att videon ska vara tillgänglig rekommenderar vi att du inte publicerar videon innan textning och manuell korrigering är gjord.

Läs mer om Textning av video .

Dela video via KTH Play till andra verktyg och kanaler

Videor bör laddas upp på KTH Play oavsett hur de är tänkta att delas vidare, men det finns flera olika sätt att dela videor från KTH Play.

Publicera i kanaler i KTH Play

I KTH Play kan du använda dig av olika "Kanaler" (Channels), där du kan sortera och dela dina videor till de som prenumererar på kanalen eller har en länk dit. För att videorna ska visas i rätt kanaler behöver du ställa in synlighetsinställningar per kanal. Synlighetsinställningar och kanaler är bara relevanta inom KTH Play.

Läs mer om att Publicera i kanaler i KTH Play .

Bädda in video i din Canvaskurs

En inbäddad video spelas upp direkt i Canvas istället för att skicka tittaren till videokällan, t.ex. KTH Play. En KTH-producerad video rekommenderas att den laddas upp på KTH Play först, men det går även att ladda upp videor till KTH Play i samband med att du bäddar in videon i Canvas. En annan typ av inbäddning krävs om du vill inkludera Transcript Widget, bädda in video i New Quizzes eller bädda in videor från externa webbsidor.

Läs vidare på e-lärandes sidor för att lära dig Bädda in video i din Canvaskurs .

Publicera i kursrum med Canvas Media Gallery

Media Gallery är ett smidigt sätt att publicera videor i din Canvaskurs direkt från KTH Play i stället för att bädda in dem på Canvas-sidor. Du väljer mellan alla videor du har tillgång till i KTH Play och publicerar de per kurs, och kan även skapa spellistor av de publicerade videorna. Canvas Media Gallery är speciellt användbart vid stora mängder videor.

Läs vidare på e-lärandes sidor för att lära dig använda Canvas Media Gallery .

Publicera på KTH:s webbplats med Polopoly

Webbredaktörer med redigeringsrättigheter till Polopoly kan publicera videor på KTH:s webbsidor via blocket för mediaspelare i Polopoly. Klistra bara in adressen till filmen i mediablocket. Polopoly är KTH:s publiceringssystem för publicering på KTH:s webbsidor www.kth.se, vilket bl.a. inkluderar intra.kth.se.

Instruktioner för mediablocket i Polopoly

Regler för publicering

Publicering på KTH Play omfattas av samma policyer, regler och skyldigheter som övriga IT-resurser på KTH. 

Läs mer om Regler för publicering .

Kontakt och stöd

Kontakta it-support@kth.se  (tel: 08-790 66 00) om du har frågor om sidan eller behöver teknisk hjälp.

Kontakta e-learning@kth.se  om du behöver pedagogiskt stöd eller tips om hur du kan använda video i dina kurser.