Till innehåll på sidan

Textning av video

När en video är färdig behöver den i enlighet med DOS-lagen, först textas innan den publiceras. För att texta videon används på KTH videotextningsverktyget Reach, som är en modul i KTH Play.

Realtidstextning?

Det finns program med funktioner för realtidstextning. Exempelvis har PowerPoint i Office 365 en dikteringsfunktion för realtidstextning. Men på grund av bristfällig tillgänglighet som slutresultat, rekommenderar KTH att inte använda realtidstextning, utan att istället texta i KTH Play med Reach-modulen . I dagsläget finns inte realtidstextning i KTH Play.

Guide: Texta i KTH Play

KTH Play , KTH:s system för framtagning och publicering av videoinspelat material i undervisningssyfte, har kompletterats och integrerats med ett textningsverktyg (Reachmodulen).

Läs mer Texta i KTH Play

Transcript widget i KTH Play

Textade videor kan göras mer tillgängliga med Transcript Widget, en funktion i KTH Play som genererar en sökbar textversion av en textad video.

Läs mer om Transcript Widget i KTH Play

Guide: Översättning av undertexter

Du kan manuellt göra en översättning av en redan textad videos undertexter genom att använda dess SRT-fil, en fil som innehåller texten samt tillhörande tidsstämplingar.

Läs mer om Guide: Översättning av undertexter .

Kontakt och stöd

Kontakta it-support@kth.se  (tel: 08-790 66 00) om du frågor om sidan eller behöver teknisk hjälp.

Kontakta e-learning@kth.se  om du behöver pedagogiskt stöd eller tips om hur du kan använda video i dina kurser.

Innehållsansvarig:it-support@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2021-10-12