Till innehåll på sidan

Textning av video

När en video är färdig behöver den i enlighet med DOS-lagen, först textas innan den publiceras. För att texta videon används på KTH videotextningsverktyget Reach, som är en modul i KTH Play.

Nu kan du avbryta beställd textning

En ny funktion i Reach gör det möjligt att avbryta en beställd textning, t.ex. om det uppstår tekniska problem som fördröjer leveransen av textningen.

Läs mer om att avbryta beställd textning.

Realtidstextning?

Det finns program med funktioner för realtidstextning. Exempelvis har PowerPoint i Office 365 en dikteringsfunktion för realtidstextning. Men på grund av bristfällig tillgänglighet som slutresultat, rekommenderar KTH att inte använda realtidstextning, utan att istället texta i KTH Play med Reach-modulen . I dagsläget finns inte realtidstextning i KTH Play.

Guide: Texta i KTH Play

KTH Play , KTH:s system för framtagning och publicering av videoinspelat material i undervisningssyfte, har kompletterats och integrerats med ett textningsverktyg (Reachmodulen).

Läs mer Texta i KTH Play .

Transcript widget i KTH Play

Textade videor kan göras mer tillgängliga med Transcript Widget, en funktion i KTH Play som genererar en sökbar textversion av en textad video.

Läs mer om Transcript Widget i KTH Play

Guide: Översättning av undertexter

Du kan manuellt göra en översättning av en redan textad videos undertexter genom att använda dess SRT-fil, en fil som innehåller texten samt tillhörande tidsstämplingar.

Läs mer om Guide: Översättning av undertexter .

Kontakt och stöd

Kontakta it-support@kth.se  (tel: 08-790 66 00) om du har frågor om sidan eller behöver teknisk hjälp.

Kontakta e-learning@kth.se  om du behöver pedagogiskt stöd eller tips om hur du kan använda video i dina kurser.

Innehållsansvarig:it-support@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2022-02-04