Till innehåll på sidan

Texta i KTH Play med Reach

På dessa sidor finner du beskrivning av processen hur du beställer automatiska undertexter för din video och manuellt granskar och korrigerar videon med hjälp av Reach-modulen i KTH Play. När undertexten är klar har videon kompletterats med textspår som kan ses i KTH Plays videospelare när du spelar upp videon.

Automattextning med modulen Reach i KTH Play

Du beställer att din video ska automattextas efter att du laddat upp din video i KTH Play  via modulen som kallas Reach. Det tar sedan en stund för modulen att texta videon, beroende på hur lång den är.

Avsätt tid för manuell redigering av automattextad text, eventuell justering av textens formatering såsom rader och positionering samt korrekturläsning/lyssning. Textningen görs på antingen svenska eller engelska.

När videon textats kan tittaren ställa in olika tillval för exempelvis teckenstorlek, typsnitt och bakgrund i videospelaren.

Behöver du översätta en redan textad video till ett annat språk, kan du ladda ned videons SRT-fil som innehåller videons textning och tidsstämplingar. Korrigera därefter i en vanlig textredigerare. Läs mer på sidan Guide: Översättning av undertexter .

Om textningstjänsten Reach

Sedan hösten 2020 finns det i KTH Play en textningstjänst (modulen Reach) som är tillgänglig för alla anställda vid KTH. Priset för textningstjänsten är 7 euro per timme filmmaterial. Gemensamt verksamhetsstöd (GVS) på KTH står tillsvidare för kostnaderna för textning av video.

Steg-för-steg-guider

Nedan finner du länkar till steg-för-steg-guider (både i video- och textformat) för hur du i KTH Play textar video med modulen Reach.

Vi rekommenderar att du lär dig hur textningsverktyget fungerar genom att börja med att beställa automattextning för en kortare video och korrigera denna.

Innehållsansvarig:it-support@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2021-10-20
Videoguide: så här textar du video i KTH Play
Beställa automattextning av din video i KTH Play (via Reachmodulen)
Granska och korrigera textningen av din video 
Inaktivera textning i din video
Övriga textningsfunktioner i KTH Play