Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Texta i KTH Play med Reach

På dessa sidor beskrivs hur du beställer, granskar och korrigerar automatgenererade undertexter för din video med hjälp av Reach-modulen i KTH Play. När textningen är klar har videon kompletterats med en undertext som är valbar i KTH Plays videospelare.

Automatgenererad textning med modulen Reach i KTH Play

Du beställer att din video få automatgenererad textning efter att du laddat upp din video i KTH Play  via modulen som kallas Reach. Det tar sedan en stund för modulen att texta videon, beroende på hur lång den är.

Avsätt tid för manuell redigering av automatgenererad textning. Du behöver alltid korrekturläsa textningen och jämföra den med vad som sägs i videon. Eventuellt behöver du även justera formateringen, som radlängd eller när textningen visas. Textningen görs på antingen svenska eller engelska.

När videon textats kan tittaren ställa in individuella inställningar för exempelvis teckenstorlek, typsnitt och bakgrund på texten.

Behöver du översätta en redan textad video till ett annat språk? Läs Guide: Översättning av undertexter .

Om textningstjänsten Reach

Sedan hösten 2020 finns det i KTH Play en textningstjänst (modulen Reach) som är tillgänglig för alla anställda vid KTH. Priset för textningstjänsten är 7 euro per timme videomaterial. Verksamhetsstöd (VS) på KTH står tillsvidare för kostnaderna för textning av video.

Steg-för-steg-guider

Nedan finner du länkar till steg-för-steg-guider för hur du i KTH Play textar video med modulen Reach. Guiderna finns både i video- och textformat.

Vi rekommenderar att du lär dig hur textningsverktyget fungerar genom att börja med att beställa automatgenererad textning för en kortare video och korrigera denna.

Innehållsansvarig:it-support@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2023-01-20
Videoguide: så här textar du video i KTH Play
Beställ automatgenererad textning i KTH Play (via Reachmodulen)
Granska och korrigera textningen av din video 
Inaktivera textning i din video
Övriga textningsfunktioner i KTH Play