Till innehåll på sidan

Appen "Canvas Teacher"

Det finns två mobilappar, en för studenter och en för lärare. Med appen “Canvas Teacher” kan du som lärare vara aktiv i kursen via telefonen och bland annat skicka och ta emot meddelanden. Du kan förmedla resultat och omdömen och tidsstyra publicering av visst material. Dock ger KTH ingen support på någon av apparna.

Problem med inloggning på KTH i appen?

Logga in med skolnamnet canvas.kth.se

KTH:s Canvas dirigerar om från den gamla webbadressen "kth.instructure.com" till den nya "canvas.kth.se". Detta kan orsaka problem i appen, men det går snabbt att lösa.

För att logga in i Canvas student-app eller Canvas lärar-app:

  1. Tryck på knappen "Hitta min skola" på startsidan för appen.
  2. Skriv in "canvas.kth.se" och tryck på "Nästa". OBS: Sök inte på KTH.
  3. Logga in som vanligt.

Appens möjligheter

Hantera kursmaterial

Du kan exempelvis tidsstyra publicering av material. Vill du redigera en hel sida/modul fungerar det bättre att göra via Canvas i en webbläsare.

Förmedla resultat och omdömen

Du kan ge respons på studenters inlämningar eftersom appen är synkroniserad med SpeedGrader och Gradebook. Notera att appen kan ha problem med filhantering.

Appens begränsningar

Appen har vissa begränsningar som är viktiga att känna till, exempelvis att ladda upp filer till quizar. Det finns även begränsningar i kalenderhantering och att svara på quiz. Dessa funktioner fungerar bäst via webbläsare.

Bra att veta om apparna

  • Saknar du KTH-konto kommer du inte att kunna använda appen.
  • Det är Canvas (Instructure) som utvecklar och uppdaterar apparna. KTH ger ingen support eller hanterar frågor om apparna.
  • Ladda hem appen ”Canvas Teacher” från det ställe du vanligtvis hämtar appar. Där kan du också se de senaste uppdateringarna och buggfixarna.
  • Apparna uppdateras regelbundet. Den senaste informationen hittar du på Canvas egna webbsidor om apparna.

Läs mer om "Canvas Teacher iOS Guide Table of Contents" (community.canvaslms.com)

Innehållsansvarig:e-learning@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2022-06-20