Funktionen Sidor i Canvas
Canvas Sidor (Pages) är kursens interna webbsidor. KTH rekommenderar att kursinformation läggs upp på en sida i Canvas hellre än att det delas ut i dokumentform. Sidor kan innehålla text, bilder, videor, länkar, listor, tabeller, matematiska formler och mycket annat.
Sidor istället för dokument
När du som lärare tänker skapa eller lägga upp ett nedladdningsbart dokument till dina studenter rekommenderar KTH att du istället skapar en sida i Canvas. Detta är både för ökad tillgänglighet och för att säkerställa att studenter läser den senaste versionen av informationen istället för förlegad information de laddat ned vid ett tidigare tillfälle.
Schemalägga publicering
Publiceringen av sidor kan schemaläggas till ett valt datum och tid, som ett alternativ till att du publicerar dem manuellt. Schemaläggningen hittar du under "alternativ" (options) när du redigerar sidan.
Videogenomgång av sidor
Canvas har en video på engelska som går igenom hur sidor skapas och redigeras. Tidsangivelser för informationen finns under videon och det finns en engelsk textversion av videon (community.canvaslms.com) .
Tidsangivelser för information i videon
- 00.15 - Öppna sidor, skapa ny sida.
- 00.35 - Lägg till innehåll, alternativ.
- 01.15 - Indexsidan för Sidor, publicera sidor.
- 01.55 - Alternativ (tre prickar). Redigera, radera, duplicera.
- 02.15 - Förstasida.
- 02.35 - Förändringshistorik av en sida.
Infoga symboler och matematiska uttryck i Canvas
För att skriva symboler, ekvationer och matematiska uttryck i Canvas kan du använda uttrycksredigeraren ("Canvas Math Editor") som både har färdiga uttryck och accepterar LaTeX. Du kan även skriva LaTeX direkt i Canvas textredigerare på två sätt. Uttrycken som skapas är tillgänglighetsanpassade och fungerar bättre än om de laddades upp som bilder eller filer.
Läs mer om Infoga symboler och matematiska uttryck i Canvas .
Studentredigerade samarbetsytor med sidor
När sidor skapas finns det ett val under textfältet över vilka som får redigera sidan. Standard är “endast lärare”, men det går även att välja “lärare och studenter” eller “vem som helst”. Standarden går även att ändra under inställningar, men det är inget vi rekommenderar eftersom det då är stor risk att studenter får tillåtelse att redigera sidor som endast lärare bör redigera.
För att skapa samarbetsytor som studenterna själva redigerar kan du som lärare skapa några sidor där studenterna har redigeringsrättigheter och låta dem fylla på informationen de vill ha där. Det kan vara föreläsningsanteckningar, förklaringar av koncept eller vad som helst annat ni kommer överens om att sidorna ska användas till. Det går dock inte att se vem som redigerat sidan eller vad som ändrats.