Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Öppen eller stängd kurs

I Canvas kan du som lärare eller kursansvarig välja hur synlig din kurs ska vara: enbart för registrerade studenter, för dem med KTH-konto eller publik (öppen även för allmänheten). Läs informationen på den här sidan innan du ändrar inställningen för synlighet.

De tre olika synlighetsinställningarna

I Canvas finns det tre olika synlighetsinställningar för kurser:

  • "Kurs". Endast synlig för studenter i kursrummet. Denna är alltid förvald.
  • "Instutition". Kursen är synlig för alla med ett KTH-konto
  • "Offentlig". Kursen är synlig för alla, även de utan Canvas-konto. Dessa kurser dyker upp i sökmotorer, som Google.

Kurser med synligheten satt till "Instutition" eller "Offentlig" kallas öppna kurser. Du som lärare bestämmer själv kursens synlighetsinställning beroende på kursens behov.

Läs om hur du ändrar inställningen för synlighet: Hur skräddarsyr jag synlighetsinställningarna för en kurs? (engelska, community.canvaslms.com,)  .

Viktigt att välja synlighet medvetet

Tänk på följande innan du ändrar inställningen för synlighet: 

Informera studenterna om inloggning

Studenterna ser allt material i en öppen kurs även om de inte är inloggade, men de kommer inte kunna lämna in inlämningsuppgifter, quizzar eller delta i diskussioner. Endast studenter som är inloggade och registrerade på kursen kan aktivt ta del av den. Inloggningen händer inte automatiskt på öppna kurser om studenterna gått via “Kurser” i personliga menyn (den översta, gråa menyn på KTHs hemsida och i Canvas).

Vi rekommenderar därför att du som lärare påminner dina studenter att logga in på kursen, genom att klicka på knappen “Logga in” i Canvas globala meny (d.v.s. i den menyn där de hittar "Översikt").

Nyfiken på vilka öppna kurser som finns på KTH?

Se lista över KTH-kurser som är öppna