Till innehåll på sidan

Kursinställningar

Kursrumsmallen kommer med redan gjorda förinställningar. Det finns dock möjlighet för dig som lärare att anpassa din kurs efter dina behov genom att göra ytterligare inställningar.

Kursinställningar hittar du längst ner i kursmenyn. Dessa är indelade i sex flikar.

Kursinformation 

De mest grundläggande inställningarna finns under fliken “Kursinformation”, exempelvis kursnamn, när kursen är tillgänglig och språk på kursen. Alla kursrumsmallar kommer dock med färdiga inställningar, så du behöver inte justera något. Men om du vill göra det är det alltså möjligt. 

Kursinformation

Sektioner 

Kurssektioner används i kurser där deltagarna ska få tillgång till olika material eller få tillgång under olika tidsintervall. Denna flik visar vilka sektioner som finns och det är också här en admininstratör kan redigera dem. Sektioner skapas via IT-support.

Sektioner

Navigering 

Alla kursrum och examinationsrum kommer förinställda med en navigeringsstruktur enligt KTH:s mallar. Under “Navigerings-fliken” kan du lägga till objekt till kursmenyn, ändra ordningen och ställa in synligheten.

Navigering

Appar 

Detta är inget KTH i nuläget använder. Det finns istället så kallade LTI-appar.

Läs mer om Tilläggstjänster i Canvas .

Funktionsalternativ 

Canvas har många olika funktioner som inte nödvändigtvis är användbara för alla kurser eller som inte är helt färdigutvecklade. KTH har bara tillgång till ett urval av dem och du som lärare kan välja om du vill aktivera någon av dem.  

Funktionsalternativ

Integreringar 

Detta är inget KTH i nuläget använder.

Innehållsansvarig:e-learning@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2024-01-26