Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Emelie stöttar skolans forskningscentrum

Lär känna verksamhetsstödet

Emelie Smedslund
Publicerad 2022-12-14

I en artikelserie presenterar vi medarbetare på skolans verksamhetsstöd. Veckans medarbetare är Emelie Smedslund, kommunikatör för skolans forskningscentrum.

Hej Emelie! Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?

– Hallå! Jag arbetar både på Campus och i Kista och mina dagar är väldigt varierande. Jag kan fota ena dagen för att filma nästa, jag träffar både forskare och doktorander och skriver artiklar om deras forskning, jag gör kommunikationsstrategier och planerar evenemang och webbinarium bland annat.  

– Jag stöttar några av skolans forskningscentrum med kommunikation, till exempel Senseable Stockholm Lab, Electrumlaboratoriet och Centrum för cyberförsvar och informationssäkerhet. Det kan handla om att ta fram kommunikationsstrategier, producera filmer, marknadsföra evenemang och liknande i sociala medier och se till att man syns i olika sammanhang.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Det roligaste med mitt jobb är att det är så varierat. Jag får träffa många på EECS och får en inblick i både verksamheten och forskning. Jag är ganska ny på skolan och har känt mig väldigt välkomnad av alla från start.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag har tre barn och lever varannan vecka-liv. När jag har mina barn så gör vi saker ihop som att åka till skogen och grilla korv, baka eller kolla på en film ihop.

– När jag inte har mina barn försöker jag träffa vänner, umgås med min kille och så gillar jag att bjuda hem på middag. Jag tycker om att sticka också.

Snart är det jul! Vad finns alltid på ditt julbord?

– Finsk morotslåda så klart eftersom jag har finskt påbrå, sen älskar jag gravad lax.