Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Hjälp med ditt ärende i sommar

Verksamhetsstödets öppettider

Publicerad 2022-06-01

Under sommaren finns personal på plats, men i en begränsad omfattning. Öppettiderna i Servicecenter ser annorlunda ut och svarstiderna kan bli något längre.

EECS Verksamhetsstöd – vad behöver du hjälp med?

Här hittar du information och kontaktuppgifter kring det stöd du kan få som anställd på EECS.

Verksamhetsstödets enheter

Enheterna kan nås via funktionsadresserna men med en eventuellt fördröjd svarstid.

Avvikelser

  • Utbildningskansliet ärendeingång för lärare, , är stängd under veckorna 29–30.
  • Kommunikationsenheten är obemannad under vecka 29 och 31.

Servicecenters öppettider

Öppettider på KTH

Öppettiderna för KTH:s centrala serviceavdelningar under sommaren 2022.

Vecka 27–32 (4 juli–12 augusti) har Servicecenters receptioner på Borggården, Electrum och Q öppet måndagar och onsdagar, 10.00–12.00

Medarbetare finns övrig tid back office under kontorstid och kan under hela sommaren kontaktas via Servicecenters funktionsadress  eller på telefon 08-790 40 00.

Frukt- och mjölkleveranser upphör veckorna 26–32 (28 juni–12 augusti).

Övriga tjänster – basservice

  • Fakturor kommer hanteras som vanligt. Om du brukar hantera fakturor och inköp är det viktigt att du aktiverar din ersättare innan semestern. Kontakta invoice@eecs.kth.se  om du saknar ersättare.
  • Postrundan sker en gång om dagen både på KTH campus och i Electrum.
  • Personal finns på plats och kan ta emot paket och bud. Budfirman får ringa på telefonnummer som anslås på entrédörrarna.
  • Accesser, bud- och enkla cateringbeställningar utförs hela sommaren i mån av att leverantörerna håller öppet.

Inköp under sommaren

Vecka 27–32 (4 juli–12 augusti) hanteras endast Wisum-beställningar, dock med längre svarstider än normalt. Under vecka 25–32 (20 juni–12 augusti) påbörjas inga nya direktupphandlingar och inköp som kräver kortbetalning kommer inte att genomföras.

Rekryteringssystemet stängt

Rekryteringsannonser (publicering av annonser) kommer ha sommarstängt 13 juli – 5 augusti. Sista dag för begäran av publicering är måndag den 11 juli. Tänk på att förlänga eventuella annonser som går ut under den tiden som rekryteringsannonser har sommarstängt.

För att säkerställa att annonser publiceras och förlängs i tid, skicka in begäran om publicering minst tre arbetsdagar i förväg.

IT-stöd och inköp av IT-utrustning

Öppet och tillgängligt hela sommaren, dock med något lägre servicenivå på grund av lägre bemanning.

Vi tar emot ärenden via it-support@kth.se  och via 08-790 66 00, hela sommaren 8.00-16.30.

KTH Entrés sommartider   

IT-inköp

Alla funktioner är igång hela sommaren men med lägre bemanning.

Licens

Tillgängligt hela sommaren med lägre bemanning. 

pEECS sommaruppehåll

Nyhetsbrevet pEECS gör sommaruppehåll där det sista utskicket innan sommaren skickas ut den 23 juni och det första den 18 augusti.

Signatur från skolchef under semestertiden

Mellan vecka 26–32 går skolkansliet på semester, det innebär att svar och underskrifter kan komma att dröja. Vi ber er att ha överseende med detta och kommer i möjligaste mån lösa de ärenden som kommer in.

Ärenden skickas som vanligt elektroniskt till  (inklusive ). Originaldokument som skickas med internpost kan inte garanteras en omedelbar signatur. Varje vecka har en skolchef skolchefsjour vilket innebär att det är denne som hanterar ärendena.

Avtal som behöver granskas och undertecknas av RSO före och under sommaren

Under sommaren är avdelningen för forskningsstöd (RSO) inte fullt bemannat på grund av semestertider. Ärendehanteringen kan därför komma att ta längre tid. Redan inkomna och pågående ärenden kommer att prioriteras. Hantering av övriga ärenden kommer att påbörjas under sommaren om de av skolledningen bekräftats vara brådskande eller är ett så kallat PRIO-ärende.

Telefon och autosvar

För att kunna ge bästa möjliga service till dem som ringer direkt på era anknytningar, så ber KTH växel alla att koda era telefoner när ni inte har möjlighet att svara.

Glöm heller inte att lägga in autosvar i din e-post.