Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Träffa vår nya doktorandrekryterare

Intervju med Lisa Olsson

Publicerad 2022-05-23

Vi har pratat med Lisa Olsson som stöttar avdelningar med doktorandrekrytering. Här kan du både läsa mer om hur hon kan stötta och om hennes stora intresse vågsurfing.

Hej Lisa och välkommen till EECS! Du kommer jobba med doktorandrekrytering, berätta på vilket sätt du kan hjälpa till i den processen.

– Hej! Jag kan stötta och guida i alla delar av rekryteringsprocessen. Det inkluderar användning av bland annat funktioner i rekryteringssystemet, stöd under intervju och personlighetstester.

Vilka är dina styrkor i detta enligt dig själv?

– Efter flera år inom rekrytering så har jag intervjuat många olika människor. Som rekryterare så behöver man kunna anpassa sig efter kandidaten samtidigt som du behöver styra intervjun åt rätt håll. Mina främsta styrkor är att kunna lyssna in och urskilja viktiga detaljer i ett relativt tidigt skede, detaljer som kan få stor betydelse i det långa loppet. Jag har vågat ta tag i dessa delar tidigt och därmed kunnat göra fler kvalitativa bedömningar i slutprocess.

– Jag är lugn och tydlig vilket gör att andra känner sig lugna och trygga vid möten och intervjuer. Jag har haft ett stort fokus på att använda rekryteringssystem vilket ofta sparar värdefull tid. Jag har arbetat i många olika rekryteringssystem och brukar snabbt kunna urskilja vilka funktioner som får störst genomslagskraft. Här behöver man dock jobba nära verksamheten för att fånga upp specifika behov och upplevda flaskhalsar.

Vad ska man som avdelningschef tänka på vid rekrytering av doktorander?

– Det finns hjälp och stöd att få om man önskar i form av systemstöd och användbara tjänster som kan underlätta i både tids- och kvalitetsaspekt.

Lisa och Bettan

– Alla har erfarenhet inom olika områden. Även om du känner dig trygg i rekryteringsprocessen så finns det alltid energi och förhoppningsvis givande insikter att hämta vid samarbete.

Var har du ditt kontor?

– Det finns på Q, Malvinas väg 10. Du når mig bäst via telefon, e-post eller Slack.

Berätta något oväntat om dig.

– Min största passion i livet är vågsurfing. Jag kan hantera vågor på 1-2 meter. Just nu använder jag en fishtail som jag kallar Bettan, som jag endast testat i spanska vatten hittills. Jag hoppas kunna få upp farten i svenska vatten under sommaren.

Kontakt