Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Hitta utlysningar

I Research Professional hittar du utlysningar från tusentals svenska, europeiska och internationella finansiärer. Längre ner på sidan hittar du också ett urval av andra finansieringsmöjligheter som kan vara relevanta för dig som forskar på KTH.

Research Professional

Research Professional är en tjänst som gör det möjligt att söka igenom tusentals utlysningar från svenska, europeiska och internationella finansiärer, filtrerade på att de kan sökas av personer vid svenska institutioner och lärosäten. Tjänsten omfattar många olika utlysningar, från resestipendier eller utmärkelser från olika stiftelser till stora program från statliga aktörer som söks i konkurrens.

Tjänsten kan användas av dig som arbetar på KTH. Innan du börjar använda Research Professional rekommenderas att du skapar ett personligt konto. Det ger dig möjlighet att spara utförliga sökningar, skapa bokmärken vid intressanta utlysningar eller att få aviseringar via e-post. 

Videoinstruktioner för Research Professionals

Logga in i Research Professional

Utlysningar inom Wallenbergstiftelserna

Stipendier

Utlysningar via KTH:s anknutna stiftelser samt från externa stiftelser och organisationer:

Söka stipendier

Nätverket Crowdhelix

Crowdhelix är ett nätverk och en global plattform som för samman representanter från universitet och forskningsorganisationer med små och stora företag som söker samarbetsmöjligheter för innovation.

Hitta finansiering via Crowdhelix

Interna KTH-utlysningar

I samarbete med Region Stockholm

Trafik och region samt Hälsa, medicin och teknik

Internationella samarbeten

Plattformarnas utlysningar

KTH:s forskningsplattformar har interna utlysningar som är sökbara för forskare på KTH. Medlen kan till exempel användas för tjänsteresor och anordning av evenemang.