Till innehåll på sidan

Interna webbsidor för KTH:s strategiska forskningsplattformar

KTH:s strategiska forskningsplattformar har skapats för att både internt och externt utveckla multidisciplinära forskningssamarbeten som ska leda till slutanvändaranpassade resultat inom sex nyckelområden; Digitalisering, Energi, Industriell transformation, Life Science, Material och Transport.

Aktuellt

Utställning

Mot framtidens energi - utställning med lunchseminarier

23 februari–30 mars 2023

Just nu kan du besöka uppleva utställningen Mot framtidens energi – den osynliga revolutionen bakom eluttaget som visas på KTH Biblioteket. Utställningen är ett samarbete mellan biblioteket och KTH Energiplattformen och är baserad på boken med samma namn som finns tillgänglig online på engelska och svenska. Utställningen håller en vernissage och livepresentationer vid lunchtid av utvalda kapitel.

Kalender presentationer
Mer om utställningen

Internt seminarium

Fusionsforskning vid KTH

24 april 2023

Välkommen på ett internt seminarium om fusion som KTH Energiplattformen ordnar med anledning av att KTH i år startar ett centrum för fusionsforskning. Fusionskraft har under de senaste månaderna fått stor plats i media och nya rekord har rapporteras från både USA och England - det senare med viktiga bidrag från KTH-forskare. I Stockholm har också ett nytt företag, Novatron Fusion Group, startats för att utveckla en ny design av de magnetfält som används för att innesluta det varma fusionsbränslet som ska testas på KTH.

Matchmaking

Matchmaking: Utlysning inom Hälsa, Medicin och Teknik - HMT 2024

27 April 2023

Välkommen till ett matchmaking-evenemang i SciLifeLab med anledningen av utlysningen Hälsa, Medicin och Teknik från KTH och Region Stockholm, HMT 2024. Evenemanget organiseras av KTH Life Scienceplattformen och Digitaliseringsplattformen.

KTH MATERIAL & ENERGI PLATTFORMSDAG

Material inom energi

11 maj 2023

Material inom energi är ämnet för nästa KTH Materialdagen som anordnas den 11 maj 2023. Det här årliga evenemanget presenterar materialrelaterad forskning vid KTH, inklusive vetenskapliga presentationer och policyinformation. Workshopen är avsedd för en allmän publik.

Kalender - alla plattformar

Innehållsansvarig:Helena Mayer
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2023-03-09