Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Bedömning

Med dessa workshoppar får du lära dig använda verktygen för digital bedömning och hur de samarbetar med Canvas. Det inkluderar exempelvis SpeedGrader, Omdömesboken och "KTH Import Exams".

Beställ workshop

En workshop kan beställas av all personal som undervisar eller är kursadministrativa på KTH. Du hittar instruktionerna på sidan Workshoppar du kan boka av E-lärande .

Sammanställ omdömen från olika Canvasrum via Excel (60 min)

Har din kurs poänggivande moment uppdelat i flera rum i Canvas, exempelvis bonuspoäng i ett kursrum och tentamen i ett examinationsrum? Denna workshop visar dig som lärare eller examinator hur du sammanställer omdömen med Excel och sedan rapporterar in det till Ladok.

Sammanställ omdömen från olika Canvasrum via Excel (60 min)

SpeedGrader i Canvas (60 min)

SpeedGrader hanterar alla uppgiftsinlämningar i Canvas, för både digitala och inskannade uppgifter. Du som lärare får i denna workshop lära dig navigera och bedöma med olika funktioner i Speedgrader. Du får även ta del av de rekommenderade förberedande inställningarna för att förenkla din bedömning.

SpeedGrader i Canvas (60 min)

Omdömesboken i Canvas (60 min)

Vill du som lärare bli bättre på att tolka och använda omdömesboken i Canvas? Denna workshop introducerar omdömesboken i Canvas och dess funktioner. Du får även gå igenom de rekommenderade inställningarna i uppgifter, sammanvägning av omdömen och funktionen Transfer to Ladok.

Omdömesboken i Canvas (60 min)

Lärandemål i Canvas (75 min)

Denna workshop går igenom hur du som lärare kan lägga in dina målrelaterade betygskriterier i Canvas med funktionen "Lärandemål". Du får även lära dig ställa in måluppfyllelse och testa använda funktionens två översikter för måluppfyllelse.

Lärandemål i Canvas (75 min)

Bedömning i Canvas (180 min)

Du som lärare kan i denna workshop få praktisk, hands-on erfarenhet i alla bedömningssteg i Canvas. Från skapandet av uppgifter för olika situationer till bedömning och överföring av resultat till Ladok. Du kommer även få testa utföra inlämningen från studenternas perspektiv.

Denna workshop är en sammanslagen, längre variant av "SpeedGrader i Canvas" och "Omdömesboken i Canvas ".

Bedömning i Canvas (180 min)

Använd "KTH Import Exams" och bedöm i Canvas (60 min)

Vill du och dina kollegor slippa hantera pappershögarna efter examinationen och istället bedöma digitalt? Välkomna till en presentation av funktionen "KTH Import Exams", en lösning som gör det möjligt att genomföra en digital bedömning av skannade tentor i Canvas.

Använd KTH Import Exams och bedöm i Canvas (60 min)

KTH Transfer to Ladok - för över omdömen i Canvas till Ladok (60 min) 

Tycker du att den manuella hanteringen av betygsadministrationen mellan Canvas och Ladok tar upp tid och energi? Då är "KTH Transfer to Ladok" (T2L) ett verktyg för dig. Den här workshopen ger dig en introduktion till T2L så att du kan använda den i dina kurser.

KTH Transfer to Ladok - för över omdömen i Canvas till Ladok (60 min)