Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Workshoppar du kan boka av E-lärande

All kursadministrativ och undervisande personal är välkommen att boka workshoppar med oss på KTH E-lärande. Workshoppar är gratis för anställda på KTH. Nedan finns de workshoppar som vi tidigare skapat och gett på begäran. Dessa kan vi även anpassa och variera efter behov. Det finns även möjlighet att efterfråga en helt ny workshop om behov finns.

Planerade tillfällen

Så här beställer du workshop

E-lärande har utvecklat ett flertal workshoppar som finns tillgängliga att boka. Det enda kravet är att du som bokar workshop undervisar eller arbetar administrativt med kurser på KTH. Du kan även beställa en ny workshop eller beställa en variant av de workshoppar vi erbjuder.

För att beställa:

  1. Läs igenom de färdigutvecklade workshopparna och bestäm vilken du vill beställa, eller om du vill beställa en ny.
  2. Skicka ett mejl till e-learning@kth.se  med följande information:
    • Förslag på datum och tid för workshoppen, minst tre veckor framåt i tiden.
    • Namn på workshop. Vill du beställa en ny workshop (eller en variant) bör du även inkludera förslag på lärandemål och målgrupp.
    • Antal deltagare (ungefärligt). Vi uppskattar en deltagarlista, om möjligt.
    • En uppskattning av deltagarnas kunskap om området. Är du osäker, säg till så kan vi skicka ut ett formulär om detta till deltagarna.

Färdigutvecklade workshoppar

Varje workshop förklaras på underliggande sidor. Sidorna innehåller deras syfte, förberedelser för dig som deltagare och lärandemål.

Introduktion till Canvas

Du som är ny med att arbeta i Canvas hittar här en introduktion till systemet och dess grundläggande funktioner. Workshoppen finns i två varianter, riktad antingen till administratörer eller till lärare.

Läraktiviteter och genomförande av kurs i Canvas

Canvas har många verktyg för olika läraktiviteter utöver en vanlig inlämningsuppgift. Dessa workshoppar går igenom några av de användbara verktygen, exempelvis kamratåterkoppling eller gruppuppgifter.

Förbereda examination

Inför en digital examination behöver Canvas och andra verktyg förberedas. Här finns workshoppar som ger dig praktisk erfarenhet i det och i att hjälpa andra med förberedelserna.

Bedömning

Med dessa workshoppar får du lära dig använda verktygen för digital bedömning och hur de samarbetar med Canvas. Det inkluderar exempelvis SpeedGrader, Omdömesboken och "KTH Import Exams".

Administration i Canvas 

Du som är administratör och arbetar i Canvas hittar här workshoppar som är särskilt utvecklade för att stötta dig i ditt arbete. Det finns en introducerande workshop på grundnivå och en fördjupande workshop angående utlämningar av handlingar.

Generativ AI

Med den snabba utvecklingen av generativ AI ställs nya krav på hur vi arbetar inom högre utbildning. Utforska våra workshops för att lära dig mer om hur AI kan integreras i undervisningen och möta framtidens utmaningar.

Video och presentationsteknik

Vill du förbättra dina undervisningsvideor? Utforska våra workshops för att lära dig tekniken och pedagogiken bakom effektiva inspelningar i vår ministudio, och upptäck hur du designar och redigerar PowerPoint-videor.