Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Bedömning i Canvas (180 min)

Du som lärare kan i denna workshop få praktisk, hands-on erfarenhet i alla bedömningssteg i Canvas. Från skapandet av uppgifter för olika situationer till bedömning och överföring av resultat till Ladok. Du kommer även få testa utföra inlämningen från studenternas perspektiv.

En workshop kan beställas av alla som arbetar på KTH.

Syfte

Denna workshop är uppbyggd av flera förklarande moment som följs av att deltagarna får följa de rekommendationer som finns för bedömning i Canvas.

Vi kommer börja med att förklara skapandet av uppgifter designade för bedömning, inklusive hur uppgifter enklast fördelas mellan olika lärare. Efter uppgiften är skapad får deltagarna anta studentrollen och testa att lämna in en fil. Sedan tränar de på att bedöma inlämnade filer anonymt och i dolt läge i SpeedGrader.

Vi avrundar med att titta på hur resultaten kan överföras med funktionen Transfer to Ladok och lämnar tid för frågor.

Förberedelser

Alla deltagare behöver ett tomt Canvasrum, en sandbox , för att kunna utföra uppgifterna och en valfri PDF som de får dela.

Det är även bra att ha två skärmar, exempelvis genom att ha en smart telefon eller platta utöver datorn. Den andra skärmen är för uppgiftsinstruktionerna medan du arbetar på den första.

Tidsåtgång

3 timmar.

Lärandemål

Efter avslutad workshop ska deltagarna kunna:

  • skapa uppgifter för att underlätta bedömning
  • fördela uppgifter mellan lärare 
  • aktivera anonym bedömning i SpeedGrader
  • dölja bedömning av tentamenssvar och offentliggöra resultaten
  • utföra bedömning i SpeedGrader
  • överföra tentamensresultat via funktionen Transfer to Ladok