Till innehåll på sidan

Filmer för sidan Courses

För kommande ansökningsomgång erbjuder vi alla program möjligheten att ta fram en kort video där programansvarig introducerar programmets kursinnehåll. Videon kommer att placeras på programmets sida Courses, den mest besökta sidan under programbeskrivningarna.

Projekt avslutat för 2021

Detta projekt genomfördes inför ansökan 2021. Totalt producerades och publicerades 12 filmer. Efter att ansökningsomgången avslutats kommer utfallet att utvärderas och eventuellt återkommer erbjudandet till hösten 2022. 

Courses-sidorna är de sidor är mest besökta på programbeskrivningarna, en tredjedel av besökare tar del av denna information. Courses innehåller kurslistor med länkar till Kopps. Vi vill levandegöra denna information och sätta ett ansikte på programmet. Till skillnad från filmer som beskriver programmet i stort så kommer denna video att fokusera på programmets upplägg och kursinnehåll. För de program som vill ta fram en film som beskriver programmet i stort, studiemiljöer och kariärmöjöigheter (som sedan placeras på programmets landingssida), så finns mer information här . Vi erbjuder alla programansvariga möjligheten att besöka oss på Brinellvägen 8 en timme i slutet på september/början på oktober för att ta fram en video till deras program.

Manus

Den färdiga videon kommer att vara 2-5 minuter lång och besvara följande frågor på ett sätt som kronologiskt redogör för programmets upplägg och kursinnehåll:

 • Who are you? Introduce yourself.
 • For the first semester;
  • what mandatory courses are there? What will I learn in these courses (broad and general)?
  • Are there any conditionally elective courses?
  • Are there any optional courses?
  • Are there any specialisations that I can choose? What will these give me?
 • For the second semester, same as above.
 • For the third semester, same as above.
 • For the final semester, same as above. Also, what is a degree project and do you have some examples of topics?

Ditt manus skriver du innan vi filmar. Det bör ta mellan 2-5 minuter att läsa i ett lugnt tempo. Skicka manus till oss några veckor inför så kan jag kontrollera att alla delar finns med och att det är rätt längd.

Exempelvideo

Detta är en exempelvideo så att du kan se hur den slutgiltiga videon kan komma att se ut och bättre förstå hur ditt manus bör vara uppbyggt. 

Vill du göra en film för ditt program?

Vi kommer att filma dessa i vår temporära studio på Brinellvägen 8 (plan 8) under två veckor, från 27 september till 8 oktober. Filmningen tar en timme. Vi ser helst att det är du som PA som är med på film. Om du hellre vill använda en studentambassadör så är det självklart möjligt med då måste du fortfarande delta under inspelningen och hjälpa ambassadören att skriva manus. Vi vill verkligen uppmuntra så många som möjligt att delta då vi vet att denna typ av information är väldigt uppskattat av målgruppen.

Boka in en tid för filmning

Skicka ett mail till Daniel Lindmark. Inkludera gärna förslag på 2-3 tider som du kan mellan 8 och 16 den 28 september till 8 oktober. Om ni har svårt att redan nu sätta av en specfik tid så kan ni skicka att mail redan nu så kan jag påminna er i början på september.

Innehållsansvarig:Åsa Andersson
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2021-11-04