Nu återvinner vi utrangerad teknisk utrustning!

Publicerad 2019-12-13

Som en åtgärd i utvecklingen inom skolans miljöledningssystem och avfallshanteringssystem inför ABE-skolan nu återvinning av utrangerade datorer, mobiler och annan teknisk utrustning.

Hampus Grönberg hanterar utrangerad elektronik.

När en arbetsdator, datortillbehör eller annan personlig IT-produkt (t.ex mobiltelefon eller surfplatta) har blivit så gammal att den ska kasseras måste den utrangeras i anläggningsregistret och hårdvaran tas om hand och återvinnas enligt skolans rutin. Genom samarbete med en aktör på marknaden har ABE-skolan nu gått från destruering och skrotning till återvinning av dessa produkter.

Skolans infrastrukturansvarig Anders Blomqvist är nöjd med utvecklingen: - Det känns väldigt tillfredställande att detta funna behov av användning i nästa steg i livscykeln kan tillgodoses, mycket bättre än att bara destruera utrustningen. Kul!

Vaktmästare Hampus Grönberg uppskattar också den nya hanteringen: - Det känns bra att veta att grejerna kan komma till användning och inte bara blir skrot, en juste sak för miljön helt enkelt!