Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Samhällsbyggnadsprogrammet firade 20 år!

Publicerad 2023-12-06

Civilingenjörsprogrammet i Samhällsbyggnad har funnits på KTH sedan 2003 och har under dessa år utbildat ett stort antal samhällsbyggare till framgångsrika karriärer i Sverige och världen. Torsdagen 30 november hölls en jubileumsträff för att fira att programmet har funnits på KTH i 20 år.

Eftermiddagen bjöd på presentationer, mingel, tipsrunda och buffé för medarbetare från förr och nu. Johan Silfwerbrand gjorde en tillbakablick på samhällsbyggnadsprogrammets historiska rötter, från 1628 när Kungliga Lantmäteriutbildningen inrättades, via sammanslagningen av civilingenjörsutbildningarna i lantmäteri och väg- och vatten 2003, fram till idag.

Eva Liedholm Johnsson, grundutbildningsansvarig och tidigare programansvarig, och Joakim Riml, programansvarig pratade om revideringen av programmet som genomfördes inför hösten 2015 och aktuell verksamhet samt visionen framåt för framtidens utbildning inom samhällsbyggnadsområdet.

Joakim Riml (Foto: KTH)

 - Det var roligt att träffa kollegor och tidigare verksamma inom programmet och uppmärksamma allt det arbete som gjorts och görs! Vi är många som har arbetat och arbetar med att utveckla Samhällsbyggnadsprogrammet. Lärarna är väldigt aktiva både inom undervisningen och sina forsknings- och branschområden och det finns ett stort driv för att ge studenterna de kunskaper och verktyg de behöver för att kunna möta nuvarande och framtida samhällsutmaningar, säger Joakim Riml.

Eva Liedholm Johnson (Foto: KTH)

Eva Liedholm Johnsson håller med.

- Jag uppskattar verkligen alla samarbeten med kollegor, och det var jätteroligt att ha en anledning att träffas och fira! Samhällsbyggnadssektorn är en bransch i ständig utveckling, och jag är väldigt stolt över vår branschnära utbildning och kopplingar till Samhällsbyggnadslänken.

På talarlistan fanns även skolchef Björn Berggren och företrädare för studentsektionen, Axel Göthberg och Arthur Åsberg.