Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida
Lotta Rosenfeldt
Lotta Rosenfeldt på KTH Relocation. Fotograf: Marianne Norén

Chans till nya vänner i Nymble

Publicerad 2019-01-10

Vill du lära känna fler kollegor? Nu startar After Work i Kårhuset på KTH Campus. Förhoppningen är trivsamma kvällar och ökad integration mellan KTH:s utländska och svenska medarbetare.

Kårhuset på KTH Campus
Fotograf: Petter Karlberg

Lotta Rosenfeldt från KTH Relocation ansvarar för AW-kvällarna. Första tillfället är redan den 16 januari och därefter varannan vecka under hela våren.

- Det ska vara avslappnade och roliga AW-träffar. Syftet är att erbjuda alla medarbetare tillfällen att umgås och nätverka och lära känna fler kollegor lite bättre.

- Vi vill skapa ett skönt häng utan någon bestämd agenda eller alkohol. Du erbjuds vegetarisk soppa och bröd till självkostnadspris.

Varje år anländer upp emot 1000 utländska doktorander, post docs och forskare till KTH. De bor i Stockholm och verkar här, från några månader upp till flera år. AW-kvällarna är bara en i raden av aktiviteter som Relocation erbjuder för att de ska kunna lära känna KTH, Stockholm och det svenska samhället lite bättre. 

- Många nyanlända forskare säger att de lever i en ”bubbla” och känner inte att de är ”här på riktigt”. Man upplever svårigheter att bli insläppt i gemenskapen. Det behöver inte enbart gälla på jobbet, utan i ett större perspektiv - i det svenska samhället i stort.

Förhoppningen är att AW-kvällarna ska bidra till snabbare ”Onboarding”. Så kallar Lotta Rosenfeldt processen för en nyanländ utländsk medarbetare att lära sig förstå organisationskulturen och känna samhörighet på KTH. Hon och hennes kollegor jobbar för att den tidsrymden ska bli så kort som möjlig för var och en.

- Vi kommer säkert att få hit de internationella medarbetarna till AW-kvällarna. De är supersugna. Efterfrågan på våra olika aktiviteter är generellt jättestor bland dem. Oftast har vi mellan 50 och 90 deltagare per evenemang och tillfälle.

Nu hoppas Lotta Rosenfeldt att även många svenska medarbetare kommer. Hon drar paralleller till det lyckade konceptet med en svensk lunchkompis, en så kallad study-buddy.

- Den satsningen bidrog till många spännande samtal i mötet mellan svenska och internationella KTH-kollegor. Lunchträffarna medförde också att vänskapsband knöts över generationsgränserna.
 

Berättat för Marianne Norén

Fakta om AW-kvällarna

Varannan vecka med start 16 januari i Kårhuset Nymble, KTH Campus. Kl 16:30-19:00. Håll utkik för fler datum i intranätets kalendarium.

Anmälan krävs. Anmälningsformuläret stängs två dagar innan AW:n eller när man uppnått 70 anmälningar, vilket är det maximala deltagarantalet.

Betalning för maten 50 kr sker genom Swish i samband med anmälan, alternativt på plats med kreditkort. Ingen återbetalning om du ångrar dig.

Relocation är värd för första AW:n. Därefter har andra avdelningar möjlighet att stå värd för en AW-kväll.

Relocation sköter hanteringen av mat och anmälan. Om din avdelning vill ha värdskapet kontaktar ni Lotta Rosenfeldt, epost: lottaro@kth.se  som berättar mer om villkoren.

AW:n äger rum i lokalen ”Kröken”, Nymble följande datum:

  • 16/1 onsdag 
  • 29/1 tisdag 
  • 26/2 tisdag
  • 12/3 tisdag 
  • 9/4 tisdag 
  • 24/4 onsdag 
  • 7/5 tisdag 
  • 21/5 tisdag 

AW:n äger rum i matsalen, plan 4, Brinellvägen 8 följande datum:

  • 12/2 tisdag
  • 26/3 tisdag
Innehållsansvarig:Marianne Norén
Tillhör: Aktuellt
Senast ändrad: 2019-01-10