Till innehåll på sidan

IT-supporten segrare i KTH Active Together

fotocollage på två hundar, gympapass på TV, en kvinna i naturen och en man i cykelhjälm.
Träningspassen genomfördes under november och december och deltagarna postade bilder från sina olika aktiviteter i tävlingsappen We+.
Publicerad 2021-01-14

Höstens omgång av tävlingen KTH Active Together lockade 793 medarbetare. De utförde olika former av träning, enskilt eller i lag och samlade sociala poäng genom att posta bilder, filmer och peppande kommentarer. IT-supporten blev segrande lag.

Niklas Ekneling, gruppchef på IT-avdelningen och en av medlemmarna i vinnarteamet:

– Det var roligt att alla i laget verkligen gjorde någonting varje dag eftersom varje träningsaktivitet räknades. Fler kom också ut och rörde på sig mer än de skulle ha gjort annars, även när vädret var mörkt och regnigt.

Hur var lagandan?

– Alla peppade, stöttade och hejade på varandra. Det visade på en stor gemenskap. Även de som rör på sig rätt mycket vanligtvis, tog i lite extra. Allt för att samla minuter till laget.

Vad hade ni för tävlingstaktik?

– Vi jobbar processorienterat inom supporten. Det hjälpte oss att ha samma tänk i tävlingen. Vi gick i förväg igenom reglerna och såg till att alla i laget visste vad som gällde och förväntades, och vilket resultat vi ville uppnå. Dessutom hade vi en egen chatt-kanal i Slack där vi kommunicerade med varandra och gav stöd och svar på frågor.

Hur var det att genomför tävlingen under senhösten?

– Att kommunicera och peppa varandra var ännu viktigare den här tävlingsomgången eftersom det blev mörkare och kallare för varje dag. Allt stöd och kommunikationen mellan lagmedlemmarna bidrog till att hålla motivationen uppe.

Berättat för Marianne Norén

Medlemmarna i vinnarlaget ”IT-supporten” var:

Yisak Abraham, Niklas Ekneling, Christina Helén, Martin Löfgren, Peter Lönn, Agneta Rågård, Katarina Sahlsten och Daniel Silkesjöö.

På andra- och tredjeplats i tävlingen kom lagen ”KTH Geoinform” respektive ”SCI Ledning”.

KTH Active Together i siffror

Tillsammans peppade alla deltagarna i tävlingen varandra mer än 124 000 gånger med likes, kommentarer, foton och videofilmer. Deltagarna genomförde också i genomsnitt 4,5 motionspass i veckan.

Man ökade i genomsnitt sin motionsnivå med 46 procent under tävlingsperioden. 85 procent av deltagarna motionerade två pass i veckan eller mer.

Innan We+ startade motionerade 21 procent av deltagarna ett pass i veckan eller mindre. Endast sju procent fanns kvar i denna grupp under tävlingsperioden.

Tävlingen lyckades engagera många medarbetare på KTH som annars motionerar lite eller inte alls. Under tävlingsperioden motionerade deltagarna i genomsnitt 275 min i veckan. 

Innehållsansvarig:press@kth.se
Tillhör: Aktuellt
Senast ändrad: 2021-01-14