Till innehåll på sidan

Karriärveckan hjälper forskare ta nästa steg

Publicerad 2019-10-28

KTH har samlat ett antal matnyttiga seminarier och workshops under en och samma temavecka, ”Karriärveckan” som infaller första veckan i november. Evenemangen riktar sig till alla forskare och doktorander på KTH som funderar på hur man kommer vidare i karriären.

Syftet med Karriärveckan är att erbjuda ett samlat stöd som kan hjälpa dig att ta nästa steg. Du är kanske doktorand på KTH och funderar på hur du ska gå vidare i yrkeslivet, efter disputationen? Kanske har du varit verksam länge inom akademin, som forskare inom ett nischat område, och nu behöver få bredare perspektiv på vilka möjligheter arbetslivet kan erbjuda dig? Du kommer kanske från utlandet och vill lära dig mer om hur man söker jobb i Sverige och de kulturella koder som gäller här?

Oavsett om du ser en fortsatt karriär inom akademin, eller önskar lämna den och behöver hitta vägar in i näringslivet, så erbjuder Karriärveckan någonting för dig.

KTH Relocation/HR-avdelningen inom Gemensamt verksamhetsstöd (GVS) står bakom Karriärveckan och välkomnar både KTH:s utländska och svenska postdoktorander och forskare till de evenemang som arrangeras under den här veckan på KTH Campus.

Samtliga evenemang är på engelska. Kontakta Lotta Rosenfeldt, lottaro@kth.se  på HR/Relocation om du har frågor om Karriärveckan.

Evenemang, program och anmälan:

Onsdag 6 november, seminarie: What's a recruiter's mindset? 

Vad är en rekryterare och varför ska du bry dig? Rekryterare är inte bara för VD:ar, de kan bli din personliga jobb PT. Information och anmälan (inbjudan är på engelska)

Torsdag 7 november, seminarie: How to succeed with your grant application (FULLBOKAD)

Vi guidar dig genom olika finansieringsmöjligheter och visar dig var du kan hitta dem. Vi kommer också att kort beskriva hur ett framgångsrikt forskningsförslag ska skrivas. Information och anmälan (inbjudan är på engelska)

Fredag 8 november, workshop: How to survive a job interview (FULLBOKAD)

Ta chansen att träna på en jobbintervju under coachning av ett rekryteringsproffs. Information och anmälan (inbjudan är på engelska)


Text: Marianne Norén

Innehållsansvarig:Marianne Norén
Tillhör: Aktuellt
Senast ändrad: 2019-10-28