Till innehåll på sidan

THE-konferens om innovation

Publicerad 2020-03-02

Hallå, där Stefan Östlund, vicerektor för globala relationer och ansvarig för THE-konferensen Innovation and Impact Summit som hålls på KTH 22-24 april. Varför gör KTH den här satsningen?

Stefan Östlund, vicerektor för globala relationer och övergripande internationella samarbeten

Uppdaterat: Konferensen skjuts upp  med anledning av det nya coronaviruset.

– För att göra KTH ännu mer synligt internationellt och visa upp vår styrka inom innovation och hållbar utveckling. Ökad synlighet kommer att påverka vår ranking som i sin tur förbättrar våra möjligheter framförallt internationellt.

Vad handlar konferensen om?

– Fokus ligger på hur universitetens ekosystem för innovationer kan främja en hållbar utveckling i samhället. Det kommer bli många inspirerande dragningar och initierade samtal. Se

Hur kommer konferensen att märkas på KTH Campus?

Vi räknar med mellan 250-300 deltagare som lätt kommer kunna kännas igen med det klassiska deltagarkortet om halsen. Det kommer vara en väldig massa flaggor från tunnelbanan till Q1:an och givetvis kommer det synas tydligt på värmeverkets skorsten under de dagar konferensen pågår.

Får jag som medarbetare på KTH, gå?

Alla är självklart välkomna. Konferensen kostar cirka 7 800 kronor om man registrerar sig  före elfte mars.

Vad ser du mest fram emot på konferensen?

– Att få höra resultaten på årets THE Impact Ranking. Tror det blir ett väldigt spännande ögonblick på konferensen. Vi gjorde ju väldigt bra ifrån oss i förra årets ranking, men det är betydligt fler universitet som deltar i år.

– Jo, just det. Att se konferensdeltagarnas miner på middagen i stadshuset ser jag också fram emot.

Jill Klackenberg

Innehållsansvarig:intranytt@kth.se
Tillhör: Aktuellt
Senast ändrad: 2020-03-02