Till innehåll på sidan

Summering av All employee meeting (AEM)

25 augusti

Skolchef Sonja Berlijn
Publicerad 2022-08-29

Missade du AEM den 25 augusti? Ingen fara, här kommer summeringen och presentationen. Skolchef Sonja Berlijn informerade bland annat om hur skolan arbetar för att minska incidenter inom kemikaliehantering, Verksamhetsplanen och verksamhetsstödets flytt i Kista.

Höstterminens första All employee meeting sändes från det nya hybridmötesrummet Gustaf Dahlander på campus, med kollegor både på plats och via Zoom. Från klockan 8 serverades fika med frukostfrallor för de som var sugna.

Här kan du läsa en sammanfattning av mötets punkter. För mer djupgående information kan du ladda ner presentationen.

Sjukfrånvaro

Sonja inledde med att gå igenom andra kvartalets siffror för sjukfrånvaro. Det är mycket bra att sjukfrånvaro nu rapporteras in. För doktorander och postdoktorer är det extra viktigt, då sjukfrånvaro kan betyda en förlängning av kontrakt. För teknisk och administrativ personal ligger det fortsatt över riksgenomsnittet och orsaken till detta ska analyseras.

Incidenter

Sonja gick sedan igenom antal rapporterade incidenter under samma tidsperiod och gav exempel på vilken sorts tillbud som inträffat. Dessa kan du se i presentationen.

Skyddsombud till PDC 

Parallelldatorcentrum (PDC) behöver skyddsombud. Kontakta Patrick Janus  om du är intresserad. 

Skyddsombud på EECS

Kemikalieincidenter

Den sista analysen av tillbud pekade på att det var många tillbud som rör kemikalier. Sonja gick igenom ett exempel på en sådan incident och berättade vad som görs för att undvika dem i framtiden. Det kom en fråga om det var viktigare att få uppdaterade rutiner eller att använda sunt förnuft och här poängterade Sonja att det gäller att ha både och. Man ska beställa rätt, hantera rätt och inte ta ogenomtänkta genväger.

Verksamhetsplanen

Sonja berättade vad som görs inom Verksamhetsplanen, både på KTH- och EECS-nivå. Du kan se vad som görs i presentationen.

EECS Verksamhetsplan 2022

Ekonomienheten just nu

Skolans ekonomienhet tampas just nu med underbemanning och Sonja bad oss ha överseende med längre svars- och hjälptider. Har du förslag för hur du kan avlasta, så tar vi gärna emot dem. Samtidigt arbetar enheten med att komma upp till full bemanning igen.

Nya studenter

Nya studenter strömmar just nu in på skolans program och ingen har kunnat gå miste om festligheterna på campus. På nästa AEM, den 29 september, kommer Sonja att presentera statistik på antal sökande till våra program.

Verksamhetsstödets (VS) flytt i Kista

VS byter lokaler i Kista och flyttar in i EIT:s före detta lokaler i Electrum. Flytten ska vara gjord senast den 20 september.

Verksamhetsstödet byter lokaler i Kista

Ny programmansvarig och kommunikationschef

Mats Bengtsson  är ny programansvarig för doktorsprogrammet inom Elektro- och systemteknik. Grattis, Mats! Den 1 oktober tillträder Sturle Hauge Simonsen som ny chef för kommunikationsenheten. Vi hälsar honom varmt välkommen!

CASTOR Software Days

Sonja berättade om konferensen CASTOR Software Days som går av stapeln 31 augusti–1 september. Eventet arrangeras av KTH:s nätverkscentrum CASTOR tillsammans med dess partners Saab och Ericsson. 

CASTOR Software Days

CASTOR Research Centre

The Senseable Stockholm Lab (SSL)

Sonja berättade också om det nya centrat SSL som flyttar in Electrum. SSL, som är grundat av KTH, Stockholms stad och MIT, syftar till att utveckla och implementera verktyg för en hållbar stadsutveckling. Läs mer om centrat och dess projekt i presentationen.

Exjobbsmässan 2022

12 oktober är det dags för skolans flaggskeppsevent Exjobbsmässan som erbjuder en mötesplats där företag och forskargrupper kan presentera sina examensmöjligheter inom ICT-området. Glöm inte att anmäla din forskargrupp och tipsa dina studenter! 

Exjobbsmässan på KTH

Information från IT

När du slutar på KTH kommer din profilsida och e-postadress deaktiveras. Läs mer om detta i presentationen och på . 

Nästa AEM 29 september

Nästa personalmöte är 29 september. Efter en omröstning via Zoom bestämdes det att vi skulle vara i hybridmötesrummet Gustaf Dahlander  i huvudbyggnaden på KTH campus. Därifrån kommer Sonja sända live och från klockan 8:00 bjuds det på frukostmacka. Du väljer mellan att delta på plats eller digitalt. 

Bidra till agendan!

Kontakta communication-support@eecs.kth.se  om du har förslag på innehåll till kommande personalmöten. Vill du skicka in anonyma frågor använd det här formuläret .